REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankrutavę verslininkai išvengė pasikėsinimo

Liepojos verslininkė, bankrutavusios firmos „Universāls“ bendraturtė Galina Augulė ir jos brolis Romanas Butkus turėjo tapti samdomo žudiko aukomis. Vis dėl to šio kraupaus plano įgyvendinti nepavyko – abu pasikėsintojai buvo sulaikyti policijos.

REKLAMA
REKLAMA

Konfliktas dėl turto?

Spalio pradžioje Latvijos policija gavo duomenų, jog Liepojoje ruošiamasi nušauti du verslininkus. Patikrinus informaciją, spalio viduryje buvo sulaikytas 32 metų įtariamasis – manoma, kad jis ir turėjo įvykdyti nužudymą. Atlikus kratą šio vyro namuose, rasti 6 šaunamieji ginklai ir 1000 šovinių.

REKLAMA

Po keleto dienų, toliau tikrinant informaciją, Rygoje sulaikytas ir pirmojo įtariamojo 44 metų draugas. Kriminalistai turi duomenų, kad jis žinojo apie ruošiamą pasikėsinimą nužudyti, tačiau niekam apie tai nepranešė.

Manoma, jog nesantaiką tarp abiejų įtariamųjų ir verslininkų įžiebė konfliktas dėl turto. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti iš savanaudiškų paskatų. Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas įtariamasis suimtas ir uždarytas į Rygos tardymo izoliatorių, kitas – kol kas laisvėje.

Akyli pareigūnai

Kaip sakė R. Butkus, tik policijos dėka jiedu su seserimi liko gyvi. „Mes nieko nežinojome, nė neįtarėme, – sakė jis. – Tik iš kriminalistų sužinojome, kas buvo ruošiama. Esame labai dėkingi, kad likome gyvi! Latvijoje dar yra profesionalių pareigūnų!“

G. Augulė tvirtino, jog anksčiau buvo pasiskundusi dėl įtariamojo veiksmų, bet Liepojos policininkai jos skundo nepaisę. „Ačiū tiems, kurie manimi patikėjo ir išgelbėjo mano bei brolio gyvybes“, – dėkojo moteris. Ji sakė esanti ne pirmoji, kuriai šis vyras griovęs gyvenimą. „Pažįstu dvi moteris, kurias jis pridaužė iki sąmonės netekimo ir mirtinai prigąsdino. Viena jų iki šiol bijo grįžti į Latviją, nes tas nevidonas iki šiol vaikščiojo laisvėje, – papasakojo G. Augulė. – Jis visada išsisukdavo, nes turi nuosavą gudrią advokatę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemoki įmonė

Zinaida Butkus ir G. Augulė – motina ir duktė – buvo nekilnojamojo turto firmos ir statybinių medžiagų parduotuvės „Universāls“ bendraturtės. Tačiau Z. Butkus mirė, o firma tapo nemoki.

2009 metų balandį buvo pateiktas prašymas iškelti bankroto bylą. Rygos dažų gamykla savo prašyme nurodė, jog tarp abiejų įmonių buvo sudaryta sutartis – gamykla turėjusi pristatyti prekių už 2014 latų. Už prekes buvo privaloma sumokėti per 30 dienų. Tačiau net po 2 metų gamyklai tebuvo sumokėta vos 410 latų. Pareiškime buvo nurodyta gerokai didesnė skola, nes per tuos metus priaugo procentai. Vis dėlto teisme skolininkams pavyko įrodyti, jog įmonė yra nemoki.

2010 metų sausį bendrovė „Universāls“ kreipėsi dėl finansinės paramos. Tuo laikotarpiu įstatinis jos kapitalas sudarė beveik 85 000 latų, o skolos – beveik pusantro milijono latų. Visas įmonės ilgalaikis turtas ir lėšos buvo įkeistos SEB bankui, o nekilnojamasis turtas – įvairiems bankams. Z. Butkus bei G. Augulė, gavusios finansinę paramą ir ilgalaikę paskolą, tikėjosi atlikti kai kurių pastatų remontą, padidinti jų nuomos kainą ir taip pamažu išbristi iš skolų. Tačiau geri norai nuėjo šuniui ant uodegos. Pernai birželį įmonei iškelta bankroto byla ir pradėtas pardavinėti jos turtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų