REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio antrąją savaitę profesijos mokytojai, profesinio mokymo įstaigose mokantys medienos apdirbimo technologijų, pradės pirmąsias stažuotes Radviliškio, Alytaus, Šiaulių įmonėse, kuriose dirbama su modernia technika. Tokią kvalifikacijos tobulinimo galimybę jiems pirmą kartą siūlo ES remiamas projektas „Profesijos mokytojų ir dėstytojų technologinių kompetencijų tobulinimo sistemos sukūrimas ir įdiegimas“. Pagal šį projektą buvo parengtos specialios programos, padėsiančios praplėsti profesijos mokytojų technologines kompetencijas, įgyti naujų gebėjimų projektuoti ir gaminti įvairius medienos gaminius, baldus, dirbti su šiuolaikine įranga ir medžiagomis.

REKLAMA
REKLAMA

Profesijos mokytojai taip pat susipažins su medienos apdirbimo pramonės technologijų naujovėmis, šio sektoriaus plėtros tendencijomis, parengs projektą, kaip įgytas žinias pritaikyti tobulinant profesinio mokymo programas.

REKLAMA

Iš viso šio sektoriaus įmonėse stažuosis 28 profesijos mokytojai.

Vėliau bus surengtos stažuotės kitiems profesijos mokytojams – technologines kompetencijas inžinerijos, maisto ruošimo, statybos, transporto ir daugelyje kitų ūkio sričių iš viso patobulins 580 profesijos mokytojų ir 70 kolegijų dėstytojų.

Šios stažuotės padės profesinio mokymo turinį dar labiau priartinti prie darbo rinkos realijų.

Iš kitų kvalifikacijos tobulinimo programų šios išsiskiria tuo, kad mokomasi įmonėse realiomis darbo sąlygomis. Mokymas – tik praktinis ir individualus. Kiekvienas profesijos mokytojas ar dėstytojas turi galimybę pasirinkti jam reikalingus specialiuosius programos modulius, jam sudarytas patogus mokymosi grafikas. Stažuotojus mokys ir konsultuos jiems priskirti patyrę įmonių darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų