REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jungtinių Valstijų rytinės dalies link artėjantis uraganas „Sandy“, pirmadienį sutrikdė tarptautinį oro susisiekimą tarp Europos ir Azijos.

REKLAMA
REKLAMA

Rytiniuose JAV transporto mazguose atšaukta tūkstančiai skrydžių, sustabdytas autobusų ir traukinių eismas, baiminantis dėl saugumo, transporto trikdžių kilo ir Azijoje bei Europoje.

REKLAMA

Oro bendrovė „Air France“ atšaukė visus skrydžius į Vašingtoną ir Niujorką, teigė kompanijos atstovė, pridurdama, kad oro linijos „atidžiai stebi situaciją“.

Britanijoje per šią savaitę prasidėjusias atostogas į Ameriką išsirengę atostogautojai įstrigo namuose, mat „British Airways“ ir „Virgin Atlantic“ nutraukė bet kokį susisiekimą su JAV rytine pakrante.

„Mes suprantame, kad klientai gali būti nusivylę. Tačiau saugumas yra didžiausias mūsų prioritetas“, – pranešime teigia apie 20 skrydžių atšaukusi bendrovė „British Airways“.

REKLAMA
REKLAMA

Skrydžiai atšaukti ir Amsterdamo, Romos, Frankfurto, Ženevos, Ciuricho oro uostuose. Tačiau Ciuricho oro uostas apie kai kuriuos atšaukiamus skrydžius pranešė dar iš vakaro, tad žmonėms kilo mažiau nepatogumų. Oro uosto atstovė Jasmin Bodmer teigė dar nežinanti, ar sutrikimų bus ir antradienį.

Europos oro eismo kontrolės organizacija „Eurocontrol“ praneša, kad atšaukta 300 iš įprastų 500 skrydžių tarp Europos ir JAV. Manoma, kad šis skaičius dar augs.

Azijoje, su Honkongo vėliava skraidanti bendrovė „Cathay Pacific“ pranešė pirmadienį ir antradienį atšaukianti aštuonis tiesioginius skrydžius tarp šio miesto ir Niujorko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes reaguojame į tarptautinio Johno F. Kennedy oro uosto vadovybės rekomendacijas atšaukti skrydžius. Gali būti, kad sutrikimų bus ir daugiau“, – pranešė oro linijos.

„Air India“ pranešė atšaukusi abu kasdieninius skrydžius į Jungtines Valstijas.

„Laukiame, kol JAV pareigūnai perspės, kad oro sąlygos pasikeitė ir skristi saugu“, – naujienų agentūrai AFP teigė oro bendrovės atstovas K. Swaminathanas.

Tokių pat veiksmų ėmėsi ir Japonija. Tokijo Naritos oro uostas pranešė, kad atšauktas Japonijos oro linijų skrydis į Niujorką ir „All Nippon Airways“ skrydis į Niujorką bei Vašingtoną.

Jungtinėse Valstijose atšaukta daugiau kaip 7,4 tūkst. skrydžių, rytinėje dalyje nevažiuoja traukiniai ir autobusai. Niujorke, Filadelfijoje ir Vašingtone nekursuoja metro, autobusai ir priemiestiniai traukiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų