• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcija džiugina kultūros ministrą Arūną Gelūną. Tačiau jis neslepia, kad sėkminga projekto pabaiga priklausys nuo finansavimo. Kad teatras duris atvertų po trejų metų, dar trūksta 30 milijonų.

REKLAMA
REKLAMA

Senojo teatro fasadas jau baigiamas dažyti ir netrukus darbai persikels į teatro vidų. Kultūros ministras sako, kad vykstančia rekonstrukcija esąs patenkintas.

REKLAMA

„Mes pamatėme keletą puikiai tvarkomų erdvių – ir Didžioji salė, ir Mažoji salė, ir didžiosios scenos duobė. Nepaisant, kad ten dar nieko tarsi ir nėra, bet pagal tai, kas buvo, aš manau, kad darbai vykdomi tikrai labai kruopščiai, nuosekliai ir pakankama sparta“, – teigė A. Gelūnas.

Duris Klaipėdos dramos teatras atverti turėtų 2015 metų spalį. Tačiau neslepiama, kad rekonstrukcijos pabaiga priklausys nuo finansų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitiems metams mes turim 4,5 mln. litų valstybės lėšų ir 7 mln. litų struktūrinių fondų lėšų. Lietuvos mastais tai nėra tokia menka suma, bet, deja, ji yra nepakankama, norint spartinti darbus ir turėti rezultatą pakankamai greitai“, – pripažįsta kultūros ministras.

Visa projekto vertė – apie 60 mln. litų. Iki šios dienos įsisavinta apie 20 mln. litų.Ministras teigia, kad teks spręsti nemenką galvosūkį, iš kur paimti dar 30 mln. litų, kad valstybei svarbiu objektu pripažintas Klaipėdos dramos teatras duris atvertų kaip numatyta, po trejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neatmetama galimybė, kad gali tekti peržiūrėti prioritetus ir  perskirstyti lėšas, kiek nuskriaudžiant kitus kultūros objektus.

Jei Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcija nebūtų baigta laiku, Vyriausybei tektų gražinti 7 mln. litų, gautų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

M. Gabrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų