REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento grupės planuotas vizitas į Iraną atšauktas Europos Komisijos sprendimu. Kaip informuoja BBC, atšaukti vizitą nuspręsta po to, kai Irano valdžia atsisakė surengti Europos parlamentarų susitikimą su Sacharovo premijos už minties laisvę laureatais.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes jau buvome pasirengę skristi į Teheraną, kai sulaukėme skambučio iš Irano ambasados ir mums buvo pranešta, kad susitikimas su Sacharovo premijos laureatais neįvyks“, - pareiškė delegacijos vadovė, Europos Parlamento deputatė Tarja Kronberg (Tarja Cronberg).

REKLAMA

Praėjusį penktadienį Europos Parlamentas skyrė prestižinę akademiko Andrejaus Sacharovo premiją už minties laisvę dviem pilietinės visuomenės aktyvistams iš Irano: Nasrin Sotudė (Nasrin Sotoudeh) ir Džafarui Panahiui (Jafar Panahi). Per vizitą Irane EP atstovai ketino įteikti laureatams atitinkamus dokumentus, patvirtinančius premijos įteikimą.

Delegacijos vizitas į Iraną buvo numatytas spalio 28 - lapkričio 2 dienomis. Pastarąjį kartą Europos Parlamento delegacijos vizitas vyko 2007 metais. Nuo tada Europos parlamentarai yra du kartus atšaukę keliones į Iraną paskutiniu momentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų