REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulėtas Floridos paplūdimys jums atrodo nuobodus? Gaudynės nepažįstamose gatvėse skamba įdomiau? O gal norėtumėte susidurti su ginkluotais kariškiais, kurie jus neabejotinai palaikys užsienio šalies šnipu?

REKLAMA
REKLAMA

Adrenalino ieškotojams kai kurios iš šių atostogų vietelių išties gali pasirodyti kaip puiki alternatyva. Visgi ne kiekvienas į savo gyvenimo aprašymą gali įdėti eilutę apie bėgimą nuo ginkluotų gaujų. Šiame sąraše aptarsime keletą tokių atostogų kelionių, kuriose didelė tikimybė mirti.

REKLAMA

10. Libija

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Ši vieta turistus traukia keliais į UNESCO Pasaulio paveldo aąrašą įtrauktais miestų griuvėsiais iš romėnų ir graikų laikų (Sabratha, Leptis Magna, Cyrene ir kiti).

Pirtys, teatrai, Dzeuso šventyklos ir keli kiti įdomūs objektai yra puikios būklės, turbūt dėl to, kad jų niekas nelanko. Kodėl? Turbūt todėl, kad ginkluoti susirėmimai, kelių valstybių armijos ir nuolatinė nesantaika tarp vietinių gyventojų nėra tai, kas pritraukia turistus. Jūs greičiausiai mirsite nuo kryžminės ugnies tarp kovojančių genčių arba nuo eilinio ginkluoto armijų susirėmimo, mat šie dalykai Libijoje yra ganėtinai įprasti.

REKLAMA
REKLAMA

9. Haitis

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Haitis turistams siūlo daugybę įdomų turistų atrakcijų, tarp kurių yra tropiniai paplūdimiai su pribloškiančiais vandenyno vaizdais, šurmuliuojanti sostinės kultūra pietinėje šalies dalyje ir įdomi Haičio istorija. Tačiau reikia nepamiršti ir dėl bado vykstančių riaušių, vyriausybės vykdomų žiaurumų prieš savo piliečius bei itin didelio gyventojų skaičiaus padidėjimo Port-au-Prince (Haičio sostinė – vert.past.), kurie turizmui į naudą neišeina.

Jūs turbūt būtumėte sąlyginai saugūs keliaudami su vietiniu gidu ir vengdami ėjimo per kalnus naktį, bet kita vertus, jus gali pribaigti cholera, žiaurūs susidorojimai lūšnynuose ir palapinių miestuose, ar net eilinis protestas prieš šalies vyriausybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Somalis

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Ilgiausią pakrantę visoje Afrikoje turinti šalis gali pasiūlyti įspūdingų vaizdų. Maistas čia nepakartojamas ir garantuojame, kad jums patiks kalnų peizažai. Tiesa, reikia paminėti, kad oficialiais duomenimis Somalyje nuo 1990 iki 2004 metų nebuvo apsilankęs nė vienas turistas.

Narkotikų ir ginklų prekiautojai, civilinis karas ir už šalies ribų nusitesę žiaurūs susirėmimai nuodija šį potencialiai puikų atostogų kampelį.

Vienas iš Mogadiše (Somalio sostinė) įsikūrusių viešbučių net rekomenduoja turistams pasisamdyti dešimt ginkluotų apsauginių, su kurių pagalba jūs gal net ir išgyvensite šią kelionę.

REKLAMA

Somalyje jus greičiausiai pražudys teroristų išpuolis arba žiaurūs gatvių nusikaltėliai.

7. Venesuela

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Ko gi nemylėti šioje nuostabioje šalyje? Čia yra Anchelio krioklys, didžiausi visame pasaulyje, tropiniai salynai, gyvūnija ir augalija, pradedant nuo lamantinų ir baigiant tūkstančiais įvairiausių orchidėjų rūšių nuostabiuose drėgnuosiuose miškuose. Tiesa, reikia paminėti ir tai, kad Venesuela yra populiari narkotikais prekiaujančių kontrabandininkų stotelė pakeliui į Šiaurės Ameriką.

Šalies sostinė Karakasas gali pasigirti ir antru didžiausiu pasaulyje žmogžudysčių skaičiumi. Dauguma jų lieka neišspręstos, todėl jūs turbūt paslaptingai mirsite tyrinėdami pasienio ruožą tarp Venesuelos ir Kolumbijos.

REKLAMA

6. Brazilija

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Turbūt visi nesunkiai atpažintų Jėzaus statulą, stūksančią virš Rio de Žaneiro, antro pagal dydį Brazilijos miesto. Taip pat šalyje išvysite ir nuostabius lietinguosius miškus, kasmetinį spalvų, muzikos ir kerinčių vaizdų karnavalą, o taip pat ir nepakartojamus vaizdus paplūdimiuose. Žinoma, reikia nepamiršti ir tai, kad čia 2016 metais vyks olimpinės žaidynės.

Jūsų niekas nenudurtų už tai, kad Majamio paplūdimyje pasirodytumėte su naujausiu iPhone, tačiau situacija Brazilijoje kiek kitokia. Žmogžudysčių skaičius čia net keturis kartus didesnis, nei JAV, o apiplėšimai gatvėse, gaujų užpuolimai ir kitokie žiaurūs nusikaltimai yra tokie įprasti, kad kiekvienas vietinis gyventojas galėtų papasakoti įdomią istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jūs greičiausiai mirsite besipriešindami pagrobėjams, kurie bandys jus priversti nuvažiuoti iki bankomato ir išsiimti visus turimus pinigus.

5. Irakas

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Senoviniai stebuklai šioje šalyje yra įprasti, nuo šventų islamo šventyklų iki pačio biblinio Babilono miesto.

Dabar šalyje nebėra jokių užsienio karinių pajėgų. Tai gali pasirodyti kaip teigiamas dalykas turistams, norintiems aplankyti šventyklas ir kitas įdomias vietas, bet jūs rizikuosite būti pagrobti už išpirką. Prašoma suma dažniausiai yra itin didelė ir dauguma šalių atsisako ją sumokėti. Visgi jūs patys esate kalti, kad vykote į šalį, kuri net neišduoda vizų turistams.

REKLAMA

Minų laukai taip pat kelia rimtą pavojų. Visgi labiausiai tikėtina, kad vietiniai išgirs jus kalbant užsienio kalba ir nuspręs, kad esate puikus taikinys. Jūs arba žūsite teroristų išpuolio metu, arba būsite nužudyti išpirkos negavusių pagrobėjų.

4. Zimbabvė

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Milžiniški parkai, laukinės gamtos draustiniai, saugomi miškai ir žymieji Viktorijos kriokliai yra tik keli iš daugybės gamtos siūlomų atrakcijų Zimbabvėje. Bėda ta, kad politinis klimatas šalyje šiuo metu yra itin nestabilus ir gali sugriūti bet kurią akimirką. Tokiu atveju liktumėte šalyje, kuri ne kartą atvirai kalbėjo apie tai, kaip ji nemėgsta užsienio turistų.

REKLAMA

Mirti galite nuo itin pavojingai vairuojančių taksistų, diskutavimo apie politiką ar net nuo netyčia paliestos nesprogusios minos.

3. Pietų Afrikos Respublika

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Tikriausiai girdėjote apie šią šalį, jei sekate futbolo naujienas. Čia 2010 metais vyko FIFA Pasaulio Taurės varžybos. Čia taip pat vyksta viena iš garsiausių safari ekspedicijų pasaulyje. Nedideli miesteliai ir populiarus banglenčių sportas patenkina ne vieną turistą, bet šalies populiarumą gerokai sumažina itin aukštas eismo įvykių skaičius. Keisčiausia, kad dauguma jų yra sukeliami ypatingai agresyvių pėsčiųjų. Bendras nusikaltimų skaičius šalyje taip pat nėra mažas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čia mirsite eidami pasivaikščioti prieš miegą, paimdami pakeleivį kai vairuosite patys arba paprasčiausiai nuo automobilių vagių rankų.

2. Pakistanas

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Nepakartojami kalnai? Taip! Nuo Rušo viršūnės išvysite nuostabų antro aukščiausio pasaulio kalno, K2, vaizdą. Čia galite pasijusti it keliavę laiko mašina, tereikia apsilankyti viename iš Baltistano kaimelių. Mėgstantys ilgesnes keliones pėsčiomis taip pat neliks nusivylę, mat aplinka čia atrodo puikiai.

Kiek mažiau turistams gali patikti daugybė teroristinių grupuočių, nuolatiniai ginkluoti susirėmimai tarp vietinių genčių ir teroristų sprogdinimai.

REKLAMA

Nestabili politinė sistema reiškia, kad žiaurūs išpuoliai prieš europiečius yra ganėtinai tikėtini. Jūs greičiausiai žūsite nuo bombos sprogimo arba dėl to, kad neteisingai kalbėsite apie vietinę religiją.

1. Everestas

TOP 10 kelionių (nuotr. SCANPIX)

Gal ir nuspėjamas įrašas šiame sąraše, bet jis čia yra dėl vienos geros priežasties.

Daugybė vaikų svajodavo, kad vieną dieną pasieks Everesto kalno viršūnę per milžinišką pūgą. Atsiveriančių vaizdų niekas nenustelbs, o visi draugai į jus žiūrės su pagarba. Aišku, taip ši kelionė baigsis tik tuo atveju, jei sugebėsite mirtinai nesušalti dar net nepasiekę pirmosios stovyklos, įsikūrusios kalno papėdėje. Suledėjusių kūnų ten tikrai netrūksta, nes oro sąlygos gali būti itin prastos.

REKLAMA

Gal ir nežūsite ginkluoto sukilėlių susirėmimo metu, bet tai bus menka paguoda kai iš lėto negyvai sušalsite

Vis dar domina ekstremalios kelionės? Jei jaučiate, kad jus nuolat lydi sėkmė, tai galite pabandyti apsilankyti vienoje iš šių dešimties „jaukių“ vietelių.

Visgi jei norite saugiai sugrįžti namo, tai geriau pasirinkti nedidelę kelionę po Europą su kuprinėmis arba pradėti rinkti nešvankias istorijas iš Tailando. Tokiu atveju ši jūsų kelionė nebus paskutinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų