REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūdikį ir jauną vyrą pražudęs bei trys žmones sužalojęs kelių erelis 21 metų Ramūnas Balkūnas pateko į teismo malonę: jis kalės tik aštuonerius metus

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas panaikino žemesnės instancijos teismo sprendimą skirti Lazdijų gyventojui 10 metų laisvės atėmimo bausmę bei atlyginti nukentėjusiems 800 tūkstančių litų padarytą žalą.

REKLAMA

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas tenkino nuteistojo prašymą ir  nusprendė, jog ekspertai neįrodė, jog Ramūnas Balkūnas vairavo apsvaigęs nuo narkotikų: „Nors šlapime aptikta narkotinių medžiagų bei raminamų vaistų pėdsakų, tai nėra įrodymas, jog nuteistasis būtent tą dieną vartojo narkotikus“.

Dėl šios priežasties teismas nutarė sumažinti skirtą bausmę iki aštuonerių metų bei sumažinti civilinį ieškinį nukentėjusiems iki 300 tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

Savo skunde nuteistasis prašo išsiaiškinti, ar narkotinių medžiagų pėdsakai šlapime reiškia, jog jis eismo įvykio metu buvo apsvaigęs.

Išklausęs skundą teismas nutarė atlikti dalinį tyrimų įrodymą ir į kitą posėdį kviesti gydytojus, kurie apžiūrėjo R. Balkūną po eismo įvykio praėjus 49 minutėms, išreikalauti iš gydymo įstaigos medicininės dokumentacijos.

Be šio prašymo R, Balkūnas teigė, jog jam skiriant maksimalią bausmę nebuvo įvertinta tai, kad jis nuoširdžiai gailėjosi dėl padarytos avarijos, atsiprašė artimųjų. Nuteistasis prašė vietoje 10 metų laisvės atėmimo bausmės jam skirti tik šešis bei sumažinti civilinį ieškinį, kurio dydis dabar siekia beveik 800 tūkstančių litų. Nukentėjusieji buvo pateikę 1,7 milijonų litų  ieškinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors valstybės kaltintojas Egidijus Motiejūnas teigė esąs įsitikinęs, kad vartojantys narkotikus yra „visada apsvaigę, teismas visgi nutarė, jog nuteistasis nebuvo apsvaigęs.

Nelaimė įvykio pernai gegužės 22 dieną, kai skriedamas dideliu greičiu R. Balkūno vairuojama „Honda Preliude“ sostinės S. Nėries gatvėje atsitrenkė į šaligatvio bortą ir įlėkė į visuomeninio transporto stotelę, kur stovėjo būrelis žmonių.

Vietoje žuvo dar metukų neturintis kūdikis ir jo tėvas. Mažylio mama ir dar dvi paauglės buvo sužalotos ir pristatytos į ligoninę.

REKLAMA

Po eismo įvykio avarijos kaltininko kraujyje ir šlapime rasta amfetamino, tad nutarta, jog nelaimės dieną jis vartojo narkotikus.

Vilniaus pirmosios apylinkės teismas nuteisė R, Balkūną kalėti dešimt metų skiriant jam atlyginti civilinė ieškinį nukentėjusiems bei žuvusiųjų artimiesiems.

Beje, R. Balkūnas atsiprašė nukentėjusiųjų tik per antrą teismo posėdį, kuomet žiniasklaidoje rašyta, jog ji tai nepadarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų