• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos tyrėjai pateikė kaltinimus opozicijos lyderiui, kairiųjų aktyvistui Sergejui Udalcovui dėl masinių neramumų planavimo per protestus prieš Vladimirą Putiną, skelbia AP.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas penktadienį informavo, kad judėjimo „Kairysis frontas“ lyderis apkaltintas riaušių planavimu ir jam gresia maksimali dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA

Kalbėdamas prieš Tyrimų komitetui pateikiant kaltinimus, S. Udalcovas teigė nepadaręs jokio nusikaltimo.

„Čia yra V. Putino režimo teismas, - socialiniame portale “Twitter„ rašė “Kairiojo fronto„ lyderis. - Ateikite į Tyrimų komitetą palaikyti manęs ir kitų politinių kalinių“.

Pirmieji įtarimai buvo pareikšti, kai Kremlių palaikanti televizija transliavo, kaip S. Udalcovas susitiko su pareigūnais iš Gruzijos aptarti masinių neramumų planavimą.

REKLAMA
REKLAMA

S. Udalcovas buvo paleistas į laisvę su sąlyga, kad neišvyks iš Maskvos. Jis ir dar du kaltinamieji tvirtina esantys nekalti. Vienas jų, Leonidas Razvožajevas, ketvirtadienį atsiėmė savo parodymus, teigdamas, kad jie buvo pateikti tuo metu, kai jis buvo pagrobtas Ukrainoje ir dvi dienas kankinamas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų