• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanų viračių legenda Miguelis Indurainas netiki, kad dėl dopingo skandalo iš sporto istorijos trinamas 41 metų amerikietis Lance'as Armstrongas kaltas, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio dviračių asociacija (UCI) iš L. Armstrongo atėmė visus per karjerą iškovotus titulus, diskvalifikavo iki gyvos galvos. Negana to, amerikiečiui teks gerokai patuštinti kišenes, jam taip pat gresia laisvės atėmėmimo bausmė. Nepaisant to, atsiranda asmenų, tikinčių dviratininko nekaltumu.

REKLAMA

Vienas iš tokių – buvusi dviračių sporto žvaigždė 48 metų M. Indurainas. Su „Banesto“ komana penkias iš eilės prestižines daugiadienes „Tour de Fance“ lenktynes (1991-1995 metai) laimėjęs sportininkas tvirtino neabejojąs L. Armstrongo laimėjimais Prancūzijoje.

„Iki šiandien tikiu, kad jis nekaltas. Jis visuomet sąžiningai atlikdavo testus. Jis laimėjo visus procesus, kurie vyko prieš jį“, - „Radio Marca“ tikino M. Indurainas. Jis suabejojo, ar liudininkų parodymai turi pakankamai pagrindo apkaltinti dviratininką – teigiamų dopingo testų aptikta nebuvo. Jis mano, kad Lance'as turi kovoti ir apskųsti sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

O ką sako pats L. Armstrongas? Vienintelis pastarųjų dienų judesys iš jo buvo socialiniame tinkle „Twitter“. Ten dviratininkas ištrynė nuorodą į septynias savo laimėtas „Tour de France“ lenktynes ir viešą statusą pakeitė į privatų.

Miguelis Indurainas (nuotr. SCANPIX)Miguelis Indurainas (nuotr. SCANPIX)

TAIP PAT SKAITYKITE:

Plikomis krūtinėmis – prieš dopingą

Didžiausi visų laikų sporto apgavikai

Iš sporto istorijos trinamas L. Armstrongas gali netekti ir 3 mln. eurų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų