REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant antrajam Seimo rinkimų turui, vienmandatėse apygardose besirungiantys kandidatai visaip kaunasi už rinkėjų simpatijas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Karoliniškių rinkiminėje apygardoje Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė kovoja su „žaliuoju“ – save išsikėlusiu kandidatu Linu Balsiu. Pirmajame ture daugiau balsų surinkusi konservatorė ir tarp turų aktyviai dirba – po visą apygardą nešiojami jos laiškai su padėkomis rinkėjams, o praėjusį šeštadienį rinkėjus ji agitavo pasistačiusi atskirą palapinę.

REKLAMA

L. Balsio padėtį komplikuoja tai, kad antrajame rinkimų ture referendumo dėl atominės elektrinės statybos nebebus, tad dalis jo šalininkai turės kur kas mažiau motyvacijos ateiti prie balsadėžių.

Senamiesčio apygardoje premjeras Andrius Kubilius ženkliai pirmauja prieš Drąsos kelio kandidatę, buvusią konservatorę Aureliją Stancikienę. Atotrūkis ryškus, o jį dar labiau didinti padeda Liberalų sąjūdžio agitacija, kurios gausu ir interneto socialiniame tinkle „Facebook“. Liberalai sako balsuosią už A. Kubilių ir skelbia atitinkamai pažymėto biuletenio paveikslėlį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune didžiausia intriga numatoma Žaliakalnio apygardoje, kur tradiciškai laiminčiai krašto apsaugos ministrei Rasai Juknevičienei oponuoja Drąsos kelio iškeltas Kovo 11-osios akto signataras Algirdas Patackas. Kaune daugumoje apygardų (6 iš 9) konkuruos būtent Drąsos kelias ir konservatoriai.

Klaipėdoje bene vienintelė intriga – buvęs sostinės meras Rimantas Taraškevičius mėgina pasivyti itin toli atitrūkusį Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vis dar iš partijos neišvarytą Naglį Puteikį. R. Taraškevičius užsitikrino formalią visų kitų Danės apygardoje kovojusių kandidatų paramą, tačiau nėra aišku ar tai nors kiek padės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alytuje į tarptautinės nuteistųjų meno parodos atidarymą atvyko garbingi svečiai: darbietis  Kęstutis Daukšys ir socdemas Julius Sabatauskas, kurie abu bandys jėgas antrajame ture.

*****

„Visko gali būti, nes skirtumai labai nedideli. Iš 36 į antrą turą patekusių „darbiečių“ laimi tik 13. Tad aš manau, kad daugiausiai mandatų, po antrojo turo, turės socialdemokratai. Tie konservatorių rinkėjai, kurie eis į antrą turą, už Darbo partijos kandidatą tikrai nebalsuos. Tačiau esminė tendencija turbūt nepasikeis“, – mano politologas Antanas Kulakauskas.

Pasak A. Kulakausko, visų rinkimų rezultatų anuliavimo scenarijus menkai tikėtinas. „Na, jei būtų noras perstumti rinkimų datą iš rudens į pavasarį, tai gal. Iš esmės aišku, kad niekas per daug dėl to nepasikeistų. <...> Dar pusę metų turėtume ne dirbantį, o rinkimams besiruošiantį Seimą. Dėl vienmandatės apygardos spręs Konstitucinis Teismas, bet negaliu būti taip, kad dėl vieno baudžiami visi. Kaip sporte, kai už dopingą atima medalius – antra vieta tampa pirma, bronza keičiama į sidabrą, o ketvirta vieta gauna bronzą. Viskas paprasta ir nieko išradinėti nereikėtų, nors teisiniai mūsų bruzgynai gal kalba ir kitaip. Bet iš esmės tiesiog turėtų būti šalinamas konkretus kampanijos dalyvis. Matysime, ką tie teismai pasakys“, – mano A. Kulakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų