REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojai moka pašalpas keturiasdešimčiai tūkstančių užsienyje gyvenančių vaikų. Per metus išmokos beveik 24-iems tūkst. šeimų sudaro iki 36 mln. svarų sterlingų, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie duomenys paskelbti iždo sekretoriui Džordžui Osbornui (George Osborne) siekiant Jungtinėje Karalystėje sumažinti arba visai atimti vaiko pašalpas didesnes pajamas gaunantiems asmenims.

REKLAMA

Skaičiuojama, kad reforma leis per metus sutaupyti 1,5 mlrd. svarų sterlingų. Tačiau konservatoriai parlamentarai taip pat reikalauja, kad Dž. Osbornas nutrauktų vaiko pašalpų mokėjimą užsienyje gyvenantiems vaikams.

Šiuo metu už pirmą vaiką Britanijoje mokama 20,30 svarų sterlingų per savaitę, o už kiekvieną paskesnį vaiką – 13,40 svaro sterlingų.

Remiantis Europos Sąjungos taisyklėmis, milijonai svarų yra mokami Didžiojoje Britanijoje gyvenantiems asmenimis, kurių vaikai gyvena už Britanijos ribų. Praėjusio mėnesio pabaigoje tokių buvo 23 tūkst. 855 šeimų, kurios iš viso turi 40 tūkst. 251 vaiką.

Beveik du trečdaliai išmokų buvo mokama Lenkijoje gyvenantiems vaikams – 25 tūkst. 623. Išmokos taip pat buvo mokamos už 2 tūkst. 146 Prancūzijoje gyvenančius vaikus, už 2 tūkst. 529 vaikus Airijoje, 1 tūkst. 953 vaikus Slovėnijoje, 1 tūkst. 291 vaiką Ispanijoje, 1 tūkst. 710 vaikų Lietuvoje ir 1 tūkst. 109 vaikus Latvijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų