REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Bulgarijoje sutrikus valdymo sistemai pristabdytas vienos didžiausių Rytų Europoje atominių jėgainių Kozlodujaus šeštasis reaktorius, informuoja „RIA Novosti“ remdamasi Bulgarijos radijo stotimi „Darik News“.

REKLAMA
REKLAMA

Sutriko reaktoriaus turbogeneratoriaus elektroninė valdymo sistema. Iš pradžių įmonės darbuotojai pamėgino perjungti turbogeneratorių į rankinį valdymo režimą, tačiau suveikė avarinė rektoriaus stabdymo sistema. Taip pat pranešama, kad radiacijos nuotekio pavyko išvengti. Radiacinis fonas aplinkui jėgainę normalus.

REKLAMA

Likvidavus avarijos priežastis šeštasis reaktorius vėl bus paleistas. Prieš tris dienas buvo užbaigti planiniai reaktoriaus remonto darbai, pradėti dar rugsėjo viduryje.

Viena didžiausių Rytų Europoje Bulgarijos Kozlodujaus atominė jėgainė buvo pastatyta aktyviai dalyvaujat Sovietų Sąjungai ir paleista eksploatuoti 1974 metais. 2006 metais Bulgarija, vykdydama reikalavimus, keliamus stojant į Europos Sąjungą, buvo priversta uždaryti keturis elektrinės blokus.

Balandžio pradžioje Bulgarijos ekonomikos, energetikos ir turizmo ministras Delianas Dobrevas pranešė apie valdžios planus statyti dar vieną reaktorių Kozlodujaus jėgainėje. Tada ministras pabrėžė, kad vyriausybė neskirs šiems tikslams biudžeto lėšų, neteiks ir valstybinių garantijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų