REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zarasų rajono mokytojai trečiadienį žada atnaujinti prieš mėnesį nutrauktą streiką, pranešė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Zarasų rajono susivienijimas. Zarasų rajono politikus jie kaltina pažadų nevykdymu.

REKLAMA
REKLAMA

LŠDPS Zarasų rajono susivienijimo teigimu, rajono politikai, „galimai nusipirkę vietas Zarasų rajono taryboje, o dabar galbūt perkantys vietas ir Seime“, neleido rajono merui Arnoldui Abramavičiui iki galo įvykdyti su streikavusiais mokytojais pasiekto susitarimo.

REKLAMA

Meras kaltinamas tuo, kad neįtraukė spalio 8 d. LŠDPS Zarasų rajono susivienijimo deleguotų streikavusių mokyklų profesinių sąjungų pirmininkų į darbo grupę, kuri turėjo iki spalio 20 d. parengti rekomendacijas dėl mokinių pavėžėjimo bei mokinio krepšelio lėšų dalies perskirstymo rajone.

Taip pat LŠDPS Zarasų rajono susivienijimas teigia, kad rajono savivaldybė sutiko streikavusiems darbuotojams išmokėti 50 proc. darbo užmokesčio, tačiau mokyklų direktoriai, net ir tie, kurie patys savo parašu tai patvirtino, šio susitarimo nevykdo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai išsakomi ir švietimo ir mokslo viceministrui Vaidui Baciui, kuris, anot LŠDPS Zarasų rajono susivienijimo, „dingo kaip į vandenį“ ir per mėnesį taip ir nesugebėjo pasakyti, kad streikavusiems mokytojams atlyginimas gali būti išmokėtas iš mokinio krepšelio, kaip esą Lietuvoje jau ne kartą buvo daroma.

„Beje, Švietimo ir mokslo ministerija visai nesidomi, kad Zarasų švietimo ir kultūros skyriaus vedėjas Stanislovas Kaulavičius primygtinai liepia išmokėti visą atlyginimą streiko metu nestreikavusiems, bet savo darbo vietose nebuvusiems, nedirbusiems ir taip darbo drausmę pažeidusiems darbuotojams. Toks elgesys parodo, kad ministerijai nerūpi nei mokytojai, nei jų šeimos, kurios negauna pajamų“, - sakoma LŠDPS Zarasų rajono susivienijimo pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atnaujinti streiką mokytojai žada trečiadienio rytą. Šalia Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos, „Santarvės“ pradinės mokyklos bei Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos pagrindinių įėjimų jie trečiadienį surengs piketus, o vėliau rinksis palaikyti Zarasų rajono apylinkės teisme teisiamus profesinių sąjungų pirmininkus.

ELTA primena, kad streiką rugsėjo 12 d. pradėjo šešios Zarasų rajono mokyklos. Streikuotojai reikalavo garantuoti mokyklų aplinkos darbuotojams bent minimalią mėnesio algą, grąžinti mokykloms privatizuotą mokinių pavėžėjimo paslaugą, derinti su mokyklų bendruomenėmis mokinių maitinimo paslaugų teikimo pakeitimus, užtikrinti finansavimą Meno mokyklai ir Sporto centrui, patobulinti ir patvirtinti teritorinę kolektyvinę sutartį, perskirstyti leidžiamas mokinio krepšelio lėšas panaudoti skaidriai ir efektyviai derinant tiek su mokyklų vadovais, tiek su profesinėmis sąjungomis.

Rugsėjo 26 d. mokyklose streikas buvo nutrauktas, pasirašius su Zarasų rajono savivaldybe susitarimą įgyvendinti streiko iškeltus reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų