REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turite svajonę ir visa savo esybe trokštate, kad ji išsipildytų? Metas imti svajonių vadžias į savo rankas!

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pradėti svajonės įgyvendinimą jau šiandien?

Kalbos ir liks tik kalbomis. O reikia rezultatų. Todėl liaukitės svajoti – pradėkite veikti!

REKLAMA

Pradėkite realizuoti svajonę nuo dabar!

Ne nuo rytojaus.

Ne nuo savaitgalio.

Ne nuo tada, kai baigsite kokį svarbų darbą.

Ne nuo atostogų.

Ir ne nuo tada, kai vaikai įstos į universitetą.

Šiandien. Šiandien!

Taigi nuo ko pradėti? Iš pradžių patyrinėkime priežastis, kodėl žmonės nesiima patys įgyvendinti to, apie ką svajoja.

Veikiausiai jie turi savų priežasčių:

1. Jie turi daug svajonių.

2. Jie abejoja, ar jų svajonė apskritai gali išsipildyti.

3. Jie bijo nesėkmės.

REKLAMA
REKLAMA

1. Jie turi daug svajonių.

Tam, kad pradėtumėte įgyvendinti savo svajonę, turėtumėte išsirinkti TIK VIENĄ. Atkreipkite dėmesį, ir pavadinime kalbama apie „svajonę“, o ne „svajones“.

Daugybė žmonių trokšta visko ir iš karto, jie plėšosi tarp daugybės nereikšmingų veiksmų užuot sufokusavę savo dėmesį ties vienu, bet gyvybiškai svarbiu.

Žmonės trokšta tapti geriausiais tėvais ir sutuoktiniais. Jie nori pradėti savo verslą, numesti viršsvorio, gauti naują darbą, įkopti į kalną, bėgti maratoną ir pan. Kaip iš visų šių svajonių išsirinkti vienintelę, jei norite įgyvendinti jas visas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradėkite nuo to, kad jas išvardysite popieriaus lape. Kiekvieną! Tada paklauskite savęs: „kuri svajonė, ją įgyvendinus, galėtų suteikti mano gyvenimui reikšmingiausių pokyčių?“

Atkreipkite dėkesį į frazę „ją įgyvendinus“, be sąlygos „jeigu“. Tokie paprasti niuansai taip pat jus priartina prie trokštamo tikslo.

Išsirinkite tokią svajonę.

O tada susikoncentruokite į jos siekimą.

Štai ir būsite padarę pirmą žingsnį link savo svajonės. O šis žingsnis – tikrai DIDELIS.

Jei paanalizuosite kokio nors iškilaus žmogaus gyvenimą, neišvengiamai pamatysite, jog jis turėjo vieną svajonę. Martynas Liuteris, Džonas Lenonas, Džimas Keris ir kt. Natūralu, jie įgyvendino daugiau, nei svajojo, bet net ir menkos dalies nebūtų pasiekę jei laiku nebūtų apsisprendę dirbti vardan VIENOS SVAJONĖS ir tik ją įgyvendinus planuoti ką nors kita.

REKLAMA

Šiuo atveju sėkmės raktas – koncentracija. Šianiden nuspręskite, kad nuo šios akimirkos svajonė, kurią išsirinkote, bus vienintelė, ir kad kol kas sieksite tik jos.

2. Jie abejoja, ar jų svajonė apskritai gali išsipildyti.

• Svajonė pernelyg didelė.

• Tai pareikalaus per daug pastangų.

• Neturėsiu laiko.

• Aš ir taip niekada nieko nebaigiu.

Ne! Jūs galite!

Paprasčiausiai padalinkite savo svajonę etapais. Ir kasdien savęs paklauskite: „Kokius 3 darbus aš galiu padaryti šiandien tam, kad priartėčiau prie savo svajonės?“

REKLAMA

O tada imkitės tų 3 darbų.

Problema slypi tame, kad dauguma žmonių vaizduotėje piešia trilijonus žingsnių, kuriuos turėtų žengti link savo svajonės, o tai gimdo abejonę: jei svajonę įgyvendinti šitaip sunku – ar tai apskritai įmanoma?

„Prie darbo!“. Tai skamba kur kas paprasčiau, nei trilijonas žingsnių, kurie taip ir lieka tik jūsų vaizduotėje.

Tarkime, jūs norite pradėti rašyti interneto tinklaraštį. Ką turėtumėte padaryti jau šiandien?

1. Sudarykite jus dominančių temų sąrašą, kurioms ketinate skirti savo tinklaraštį.

2. Sudarykite savo tinklaraščio vardų sąrašą, iš kurių vėliau išsitinksite vieną.

3. Raskite 3 interneto tinklaraščius, kurie jums taptų pavyzdžiu, kurie pamokytų ko nors naujo, duotų naujų idėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norite atsikratyti viršsvorio?

1. Visame bute prikabinėkite nuotraukų, kaip ketinate atrodyti.

2. Išmeskite iš šaldytuvo ir spintelių visą maistą, kuris trukdo lieknėti.

3. Išsipirkite sporto klubo abonementą ir pradėkite treniruotis.

„Prie darbo!“ – skamba gana paprastai. Nepaisant to, kad žinote apie laukiančius sunkumus ir iššūkius, tai – jau reikšmingas žingsnis ir reali veikla, nebe tuščias pasvaičiojimas.

Palyginkite skirtumą: yra du žmonės, vienas jų ir toliau svajones laiko savo galvoje, analizuoja jas iki begalybės, o kitas kasdien atlieka po 3 žingsnius savo svajonės link.

REKLAMA

Po savaitės rezultatas 0:21.

Po dviejų savaičių: 0:42.

Po trijų savaičių: 0:75 (žmogus įgyja pagreitį, kasdien ima padaryti vis daugiau. Jis „užsidega“ matydamas tuos rezultatus, kurių jau pasiekė, o tai savo ruožtu veda jį vis pirmyn).

Po mėnesio rezultatas jau 0:120.

Štai kokį skirtumą gali pagimdyti viso labo VIENAS mėnuo! O viskas prasidėjo nuo tokios smulkmenos, kaip klausimas „Kokius 3 darbus aš galiu padaryti šiandien tam, kad priartėčiau prie savo svajonės?“

Viso labo 3 paprasti žingsniai. Kai ėmėtės veiksmų, panaikinote savo abejones. Dabar jau viskas nebeatrodo taip sudėtinga.

REKLAMA

Veikdami jūs įgyjate pasitikėjimo, dvejonės, tegul ir lėtai, bet užtikrintai tirpsta, užleisdamos vietą jūsų naujai gimstančioms viltims ir energijai.

3. Jie bijo nesėkmės.

Kad įveiktumėte pradinę nesėkmės baimę jums reikėtų peržvelgti visą situaciją taip, kad įtikintumėte save sėkmės neišvengiamybe. Jei žengsite aukščiau aprašytus žingsnius, pamatysite, jog juose esama užkoduota ir sėkmės neišvengiamumo. Atsispausdinkite dideliu šriftu žemiau pateiktą frazę ir pasikabinkite tokioje vietoje, kur ją matytumėte kasdien:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš pasmerktas(-a) sėkmei!

Beje, yra ir dar vienas būdas pažvelgti į situaciją kitu kampu. Galvokite apie savo svajonę kaip apie kelionės tikslą, kurį turite pasiekti.

Jūs žinote, kad tai įmanoma. Tik dar neapsisprendėte, kuriuo keliu eiti. Išsirinkite vieną kelionės tikslą, o tada link jo judėkite. Susikraukite daiktus, nusipirkite bilietą, susiraskite žemėlapį, paklauskite kitų žmonių, ten jau keliavusių, ir pan. Kasdien pasistūmėdami šia linkme anksčiau ar vėliau vis tiek nukeliausite, net ir darydami lankstą, stebtelėdami. Tai faktas.

REKLAMA

Galite savo kelionę ir vizualizuoti.

Paimkite ilgą popieriaus lapą, jo viršuje užrašykite: „Aš ____________________“ (jūsų svajonė esamuoju laiku). Tada lapo pradžioje parašykite ženklą X ir sprendimo priėmimo datą. Kitame gale – kitas ženklas X ir numatoma tikslo pasiekimo data. Tada tarp abiejų X nubrėžkite ilgą liniją. Sužymėkite atskiras jos atkarpas (tarpines stoteles) ir kasdien registruokite, kiek pasistūmėjote.

Х———-I————–I————–I————–I————Х

Esame linkę savo galvose nešiotis viską, ką būtina atlikti vardan savo tikslo. Šie veiksmai išsibarsto visur, jie neturi formos, mes blaškomės spaudžiami jų gausos. Popieriuje užfiksuoti užrašai su atskaitos taškais suteikia tikslui formą, o tai taip pat svarbu jei norite, kad jo įgyvendinimas būtų kuo sklandesnis.

REKLAMA

Todėl priimkite sprendimą atsižvelgdami į savo vienintelę svajonę, kuri labiausiai įtakos jūsų gyvenimą. Pradėkite veikti kasdien, kad panaikintumėte abejones. Pakeiskite savo požiūrį taip, kad jūsų mažos tarpinės sėkmės visam laikui išgydytų nuo nesėkmės baimės.

Pradėkite šiandien. Ne rytoj, ne po savaitės, ne po vakarienės. Šiandien, dabar. Jei nepradėsite šiandien pat – galite amžiams įstrigti „rytoj“ sąvokoje.

Taigi geriau įstrikite šiandienoje!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų