REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Didžiosios Britanijos teismas pusmečiui pasodino už grotų Londono gyventoją Trentoną Oldfildą (Trenton Oldfield), kuris sutrikdė tradicines Kembridžo ir Oksfordo universitetų aštuonviečių lenktynes, praneša "BBC News”. 36 metų vyras šių metų balandžio 7 d. šoko į vandenį ir pastojo irkluotojams kelią.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjos Anos Molinė (Anne Molyneux) nuomone, aktyvistas, kritikuojantis visuomenės susiskaldymą į „elitą” ir “visus kitus”, šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką ir net nesiteikė parodyti, prieš ką jis protestuoja. "Jūs nieko mepadarėte prieš nelygybę visuomenėje, o tik sugadinote malonumą kitiems žmonėms”, - pareiškė ji.

REKLAMA

Savo ruožtu T. Oldfildas paaiškino, jog laiko Kembridžą ir Oksfordą perykla to paties elito, kuris, jo manymu, kaltas dėl vidutinės klasės ir varguomenės padėties blogėjimo Didžiojoje Britanijoje. Pasak jo, per lenktynes sukeltu incidentu jis norėjo atkreipti visuomenės dėmesį į didėjančią nelygybę ir pareikšti protestą prieš vyriausybės planus mažinti biudžeto išlaidas.

Dėl savo veiksmų T. Oldfildas ne tik praleis šešis mėnesius kalėjime, bet ir turės sumokėti 750 svarų sterlingų baudą.

8-ąją minutę sutrikdytos lenktynės vėliau buvo atnaujintos, jas laimėjo Kembridžo universiteto aštuonvietė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų