REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkiai apibūdinama transporto priemonė, kurią matote nuotraukose, jos kūrėjų iš amfibijas jau daugelį metų kuriančios kompanijos „Gibbs“ teigimu yra pirmasis pasaulyje greitaeigis modelis šioje srityje. Į jo tobulinimą, kuris vyko JAV, Naujojoje Zelandijoje ir Jungtinėje Karalystėje firma per 15 metų investavo daugiau nei 200 milijonų dolerių (530 mln. litų), o surenkami keturračiai bus Mičigano valstijoje, Auburn Hilse esančioje penkių tūkst. metrų ploto gamykloje.

REKLAMA
REKLAMA

„Gibbs Quadski“ (nuotr. SCANPIX)„Gibbs Quadski“ (nuotr. SCANPIX)

„Quadski“ pavadinta unikali transporto priemonė gali pasiekti iki 72 km/h greitį tiek sausumoje, tiek ir vandenyje, o perėjimas nuo vieno prie kito rėžimo tetrunka maždaug penkias sekundes. Pirmą serijinei gamybai paruoštą keturračio ir vandens motociklo hibridą varo iš „BMW Motorrad“ paskolintas 175 AG galios motoras. Po to, kai vairuotojas įvažiuoja į vandenį vieno mygtuko paspaudimu ratai suskleidžiami į šonus, analogiška ir jų iškleidimo pasiekus žemę procedūra.

REKLAMA

„Gibbs Quadski“ (nuotr. SCANPIX)„Gibbs Quadski“ (nuotr. SCANPIX)

Bendras greitosios amfibijos svoris siekia 725 kilogramus, bazinė versija komplektuojama su 57 litrų tūrio benzino baku. Kaip skelbia gamintojas, pirkėjams bus siūlomos penkios keistosios transporto priemonės spalvos: juoda, sidabrinė, mėlyna, geltona ir raudona.

Pirminiais duomenimis „Gibbs Quadski“ kaina sieks maždaug 40 tūkst. dolerių (106 tūkst. litų). Tikslesni įkainiai kartu su techninėmis charakteristikomis turėtų būti išplatinti prieš modelio pasirodymą Šiaurės Amerikos rinkoje lapkričio mėnesį. Per ateinančius 12 mėnesių JAV teritorijoje kompanija planuoja atidaryti 20 naujų atstovybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų