REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos finansų ministras Janis Sturnaras (Yiannis Stournaras) pirmadienį sakė, kad šalies vyriausybė gali nepajėgti derybų su kreditorių „trijule“ baigti iki numatytos datos - Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimo, kuris vyks spalio 18 dieną, informuoja „RIA Novosti“, AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Derybos tęsis iki susitikimo ir po jo“, - po susitikimo su premjeru Antoniu Samaru (Antonis Samaras) sakė finansų ministras.

REKLAMA

Šalies premjeras anksčiau žadėjo, kad derybas vyriausybė užbaigs iki ES susitikimo.

Paklaustas, ar Graikijos vyriausybė tikrai nebaigs derybų iki numatytos datos, J. Sturnaras atsakė: „Mes stengiamės, bet aš nežinau“.

Tuo tarpu šalies finansų viceministras Kristas Staikuras (Christos Staikouras) pirmadienį pareiškė, kad tarptautiniai kreditoriai nepakankamai įvertino trejų metų taupymo poveikį šalies ekonomikos augimui.

REKLAMA
REKLAMA

K. Staikuras teigė, kad neigiamas poveikis augimui siekia „maždaug 1,0, o ne 0,5“ - skaičių, kurį inspektoriai iš Europos Sąjungos (ES), Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Europos centrinio banko (ECB) naudojo sudarydami fiskalinės politikos rekomendacijas.

Anot K. Staikuro, būtent dėl to po 49 mlrd. eurų vertės apkarpymų, kuriuos vykdė Graikijos vyriausybės nuo 2010 metų, nepavyko pasiekti kreditorių prognozuotų biudžeto rodiklių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų