REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio rytą po beveik dvi paras trukusių pastangų sustabdytas į Kuršių marias plūdęs nuotekų srautas iš viso Klaipėdos miesto.

REKLAMA
REKLAMA

"7 valandą buvo baigti remonto darbai, prieš 8 valandą paleista nuotekų siurblinė, o 8 valandą 11 minučių buvo uždaryta avarinė išleidimo sklendė ir nutrauktas marių teršimas", - BNS pranešė bendrovės "Klaipėdos vanduo" generalinis direktorius Leonas Makūnas.

REKLAMA

Pasak jo, siurblinė kol kas dirba nepilnu pajėgumu, baiminantis naujos avarijos.

Per beveik dvi paras, pirminiais duomenimis, į Kuršių marias ištekėjo apie 40-45 tūkstančiai kubinių metrų nevalytų nuotekų.

Nuotekos į Kuršių marias liejosi nuo sekmadienio 15 valandos. Per valandą ištekėdavo 1,5 tūkstančio kubinių metrų nuotekų, per parą - apie 30 tūkstančių kubinių nuotekų.

Senas vamzdis trūko Žardės kaime, šalia Klaipėdos, ankstų sekmadienio rytą. Kurį laiką nuotekos bėgo į rezervuarą, vėliau jam prisipildžius, atidarius avarinį išleistuvą jos buvo paleistos į Kuršių marias.

Panaši avarija buvo įvykusi 2005-ųjų gruodžio 6 dieną.

Pasak L.Makūno, trūkęs nuotekų vamzdis yra senas, eksploatuotas nuo nuo 1980 mtų ir per tą laiką patyręs 38 avarijas. Jį pakeisti nauju vamzdžiu planuojama iki šių metų pabaigos.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų