REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Vilniaus centre aplinkosaugos organizacijos „Greenpeace“ atstovai surengė nesankcionuotą akciją, kurios metu ragino rinkėjus Seimo rinkimuose balsuoti „ne“ referendume dėl naujos atominės elektrinės statybų Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos metu aktyvistai nuo Baltojo tilto nuleido didelį plakatą, ant kurio buvo užrašyta: „Atominė pavojinga. Balsuok ne“. Visa plakato nuleidimo procedūra užtruko apie pusvalandį.

REKLAMA

Akcija praėjo taikiai. Dauguma žmonių pro Baltąjį tiltą praėjo net neatkreipdami dėmesio į tai, kad kažkas vyksta. Policijos dėmesio akcijos dalyviai taip pat nesulaukė.

Pasak „Greenpeace“ organizacijos atstovės Andrėjos Zlatnanskos, toks dalykas kaip saugi atominė energetika tiesiog neegzistuoja, o Vakaruose vis daugiau šalių – Vokietija, Belgija, netgi Prancūzija – ima atsisakyti atominės energetikos.

Aplinkosaugininkė teigė, jog Lietuvos žmonės turi suprasti, kad jie sprendžia ne tik už save.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuviai balsuodami lems savo, savo vaikų, savo anūkų, kurie turės gyventi su atomine elektrine, ateitį. Taip pat jie lems ne tik savo, bet ir visos Europos ateitį - jeigu įvyktų nelaimė, tai skaudžiai paliestų visą Europą“, - kalbėjo A. Zlatnanska.

Ji tvirtino, kad dėl šios priežasties didelė Europos dalis į Lietuvą esą ims žiūrėti neigiamai.

A. Zlatnanska taip pat tvirtino, kad net jeigu naujos atominės elektrinės ir neištiks jokia nelaimė, liks neišspręstas branduolinių atliekų saugojimo klausimas.

„Greenpeace“ aktyvistė kritikavo ir, jos teigimu, vienpusišką agitaciją balsuoti už atominę elektrinę, pastebimą viešojoje erdvėje. Anot jos, prieš pasisakantys žmonės tildomi arba bandomi pavaizduoti kaip „neišmanėliai“, jiems nesuteikiama viešoji erdvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų