REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus pramonės parkas sulaukia vis didesnio investuotojų dėmesio. Privatų kapitalą į pramonės parką Alytaus miesto savivaldybė pritraukia suteikdama verslo įmonėms lengvatas. Taip tikimasi mieste sumažinti nedarbo lygį ir socialinių išmokų gavėjų skaičių, praneša LRT Televizijos laida „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus savivaldybė į pramonės parko infrastruktūrą investavo apie 50 mln. litų. Septyni investuotojai planuoja skirti beveik 30 mln. litų, įkurti daugiau nei 130 naujų darbo vietų.

REKLAMA

Dvi bendrovės jau baigia statyti gamyklas: viena, gaminsianti hidraulines jungtis, kita – aliejų, gamybą pradės dar šiemet.

„Dar vienas investuotojas yra susitvarkęs statybos leidimus, dar šiemet pradės žemės darbus, o statybas – kitais metais. Investuotojai bendradarbiauja su Darbo birža. Nes be to, kad jie gauna lengvatas pramonės parke, visi investuotojai domėjosi ir Darbo biržos siūlomomis subsidijomis, lengvatomis dėl žmonių įdarbinimo“, – teigė Alytaus miesto savivaldybės Investicijų skyriaus vedėja Neringa Rinkevičiūtė-Bakum.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus savivaldybė, skatindama investicijas, verslininkus penkeriems metams atleidžia nuo žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių, dar penkeriems metams šie mokesčiai mažinami perpus.

„Alytus mums strategiškai pasirodė patrauklus: ir Lenkija šalia, ir Kaliningrado sritis, ir susisiekimas neblogas, ir darbuotojų pasiūla. Tai – pramoninis miestas, tad kvalifikuotų darbuotojų yra. Be to, savivaldybės požiūris buvo labai teigiamas ir jie labai skatino“, – kalbėjo bendrovės „Premium Oils“ atstovas Vytautas Bernatonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau kitąmet čia planuojama pastatyti žvėrienos ir žuvų perdirbimo, sulčių ir vaisvandenių gamybos įmones. Per trejus metus 20 mln. litų bus investuota į medinius išmaniuosius namus.

„Statysime modernių Namų klasterio tyrimų ir mokymų centrą su vienuolika laboratorijų. Pastatysime du tokius namukus, kurie bus sujungti su laboratorijomis, ir galėsime pasakyti, kad mūsų produktas – aktyvus namas – bus pastatytas taip, kad tam, kuris jame gyvena, per metus už visas paslaugas reikės sumokėti ne daugiau 1 tūkst. litų“, – planais dalijosi Alytaus krašto verslininkų asociacijos prezidentė D. Matukienė.

Didžiausią darbuotojų skaičių – 800 – įdarbinti žada medicinos priemones gaminsianti gamykla. Investicijų sutarčiai Alytaus miesto savivaldybė jau pritarusi, laukiama Vyriausybės sprendimo.

R. Lankininkaitė, T. Kavaliauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų