REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gvatemalos pietvakariuose per demonstrantų susirėmimus su policija mažiausiai septyni žmonės žuvo ir daugiau kaip 30 buvo sužeista. Tai penktadienį pranešė CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos gyventojus protestuoti paskatino elektros brangimas ir švietimo reforma, dėl kurios „mokytojo laipsnis“ įgyjamas ne po trejų, o po penkerių mokymosi metų. Demonstrantai iš 48 Gvatemalos miestų ir apygardų surengė piketą ir užtvėrė magistralės ruožą Totonikapano departamente. Policija ir saugumo pajėgos buvo priverstos panaudoti jėgą prieš tvarkos pažeidėjus.

REKLAMA

„Daugumai nukentėjusiųjų diagnozuotos šautinės žaizdos, 15 žmonių yra sunkios būklės“, – sakė televizijos kanalui Damaris Juarezas, dirbantis ligoninėje, į kurią buvo nugabenti žuvusieji ir sužeistieji.

Demonstrantų lyderis Carmenas Tacanas paragino ištirti, kokiomis aplinkybėmis žuvo protesto akcijos dalyviai.

Gvatemalos prezidentas Otto Perezas Molina įsakė saugumo pajėgoms palikti susirėmimų zoną. Jis pareiškė, kad incidento aplinkybės bus kruopščiai ištirtos.

Gvatemaloje demonstrantai susirėmė su policija (nuotr. Elta)Gvatemaloje demonstrantai susirėmė su policija (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų