• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ket­vir­ta­die­nį vy­ku­sia­me Ta­ry­bos po­sė­dy­je nu­spręs­ta Jo­niš­kio ra­jo­ne įtei­sin­ti pedagogų–korepetitorių pa­slau­gas. Jie nuo šiol ga­lės le­ga­liai vai­kus mo­ky­ti pa­pil­do­mai ne­tu­rė­da­mi vers­lo liu­di­ji­mo, jei mo­kyk­lo­se su­si­da­rys pa­kan­ka­mos mo­ki­nių gru­pės.

REKLAMA
REKLAMA

Tė­vai mo­kė­tų mo­kyk­lai

Ta­ry­bos spren­di­mo es­mė to­kia: jei tė­vai pa­gei­daus, kad jų vai­kai kai ku­rių dis­cip­li­nų bū­tų mo­ko­mi pa­pil­do­mai, rei­kės, kad su­si­da­ry­tų 6–12 vai­kų gru­pė.

REKLAMA

Tė­vai už vie­ną aka­de­mi­nę va­lan­dą tu­rės mo­kė­ti 10 li­tų, bet šie pi­ni­gai pa­pil­dys ne mo­ky­to­jo pi­ni­gi­nę, o ug­dy­mo įstai­gos ka­są. At­ly­gį už pa­pil­do­mą dar­bą pe­da­go­gui mo­kės mo­kyk­la.

Spren­di­mo pro­jek­tą pri­sta­čiu­si Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus ve­dė­ja Ing­ri­da Ma­čiu­lie­nė sa­ko, kad to­kiu bū­du įtei­si­na­mos da­bar ne­re­tai ne­le­ga­liai tei­kia­mos ko­re­pe­ti­to­rių pa­slau­gos. Ar­ba mo­ky­to­jai tu­ri iš­si­pirk­ti vers­lo liu­di­ji­mą. Mi­nė­tu at­ve­ju šio liu­di­ji­mo pe­da­go­gui ne­be­rei­kės.

REKLAMA
REKLAMA

Ini­cia­ty­va to­kiam spren­di­mui, anot ve­dė­jos, atė­jo iš pa­čių mo­kyk­lų. Švie­ti­mo įsta­ty­mas reg­la­men­tuo­ja, kad už pa­pil­do­mas pa­slau­gas mo­kyk­lo­se tu­ri bū­ti mo­ka­ma.

Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus ve­dė­ja pa­ste­bė­jo, kad įtei­si­na­mos pa­slau­gos ne­tu­ri nie­ko bend­ro su ne­for­ma­liuo­ju ug­dy­mu. Jis vyks kaip ir anks­čiau.

Sua­be­jo­ta dėl ga­li­mo pikt­nau­džia­vi­mo

Ta­ry­bos na­rė As­ta Lu­ko­šiū­nie­nė sua­be­jo­jo, ar mi­nė­tas spren­di­mas ne­su­da­rys są­ly­gų pe­da­go­gams pikt­nau­džiau­ti. Jai te­kę gir­dė­ti, kad ki­tuo­se ra­jo­nuo­se mo­ky­to­jai vai­kams, ku­rie pas juos ne­si­mo­ko pa­pil­do­mai, lin­kę su­ma­žin­ti ba­lą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I. Ma­čiu­lie­nė apie to­kius at­ve­jus Jo­niš­kio ra­jo­ne ne­bu­vo gir­dė­ju­si, tik pri­dū­rė, kad nie­ko ne­ga­li­ma ga­ran­tuo­ti už vi­sus pe­da­go­gus.

Tė­vai, pa­gei­dau­jan­tys, kad jų vai­kai bū­tų mo­ko­mi pa­pil­do­mai, tu­rės kreip­tis į mo­kyk­los ad­mi­nist­ra­ci­ją. Ta­čiau, jei ne­su­si­da­rys bent 6 vai­kų gru­pė, ko­re­pe­ti­to­rių pa­slau­gų rei­kės ieš­ko­ti to­kiais pat ke­liais, kaip ir anks­čiau.

Po­rei­kis pa­pil­do­mam mo­ky­mui jau­čia­mas

Jo­niš­kio „Auš­ros“ gim­na­zi­jos di­rek­to­rius Vid­man­tas Sut­ni­kas „Šiau­lių kraš­tui“ pa­tvir­ti­no, kad po­rei­kis to­kioms pa­slau­goms yra jau­čia­mas.

REKLAMA

„Tė­vai pas mus krei­pia­si, pra­šo, kad jų vai­kai bū­tų mo­ko­mi pa­pil­do­mai. Daž­niau­siai pa­gei­dau­ja­mos dis­cip­li­nos, ku­rių dau­ge­lis lai­ko eg­za­mi­nus: ma­te­ma­ti­kos, ang­lų, lie­tu­vių kal­bos, – sa­kė di­rek­to­rius V. Sut­ni­kas. – Tė­vams ir jų vai­kams šis Ta­ry­bos spren­di­mas bū­tų tik­rai nau­din­gas, nes, at­vi­rai kal­bant, ko­re­pe­ti­to­riams, dir­ban­tiems ne­le­ga­liai, mo­ka­ma dau­giau. Be to, re­mian­tis šiuo spren­di­mu, bū­tų mo­ka­mi mo­kes­čiai vals­ty­bei.“

L. Ripskytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų