REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtariamasis, apvogęs žinomą žurnalistą ir knygų apie Lietuvos mafiją autorių Dailių Dargį, buvęs taksistas Nerijus Račas ketvirtadienio rytą neatvyko į atnaujintos baudžiamosios bylos teismo posėdį Kauno apylinkės teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apylinkės teismo posėdis turėjo įvykti ketvirtadienį, 10 valandą, bet pusę devintos ryto telefonu teismo sekretorei paskambinęs N. Račas pranešė, kad serga ir į bylos nagrinėjimą atvykti negali.

REKLAMA

Teisėja Birutė Drozdienė įpareigojo teisiamąjį pasirūpinti, kad jo šeimos nariai ar artimieji pristatytų jo ligą patvirtinančius dokumentus iki posėdžio pradžios, tačiau nei 10 valandą, nei vėliau joks N. Račo atstovas teisme taip ir nepasirodė.

Teismai trukdo kūrybai

Šaltinių teigimu, įtariamojo N. Račo buvęs advokatas ginti teisiamąjį atsisakė jau gerokai anksčiau, nes jo klientas ne tik jau nuo vasaros vidurio neatsiliepia į jo skambučius, bet ir liko teisininkui skolingas nemažą sumą už anksčiau suteiktas teisines paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors teismas geranoriškai informavo nukentėjusįjį D. Dargį, kad atnaujintos baudžiamosios bylos nagrinėjimą teks atidėti, bet Vilniuje gyvenantis ir dirbantis žinomas žurnalistas tuo metu jau buvo pusiaukelėje į laikinąją sostinę.

Tad savo dienotvarkę kruopščiai planuojančiam D. Dargiui teko veltui sugaišti dar vieną dieną, jau nekalbant apie kelionės išlaidas.

Teisėja B. Drozdienė pažadėjo pagal galimybes į tai atsižvelgti, o kaltinimą palaikanti prokurorė pasiūlė, jeigu nebus pateikti teisiamojo ligą pateisinantys dokumentai, į kitą teismo posėdį N. Račą atvesdinti prievarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neslėpsiu, kad atsibodo šita teismo karuselė, nes tai labai trukdo kūrybiniams darbams. Užuot važiavęs į teismus, galėčiau nuveikti daug prasmingesnių darbų, parašyti įdomesnių straipsnių. Tačiau neturiu kito pasirinkimo – esu priverstas dalyvauti šiame teismo maratone, nes tvirtai žadu tęsti pradėtą kovą ir kovoti iki galo. Šis teismas man yra savotiškas žurnalistinis eksperimentas: įsitikinsiu, ar Lietuvoje teisingumas vis dar galioja ir vykdo teisėtas bausmes tiems, kurie padaro akivaizdžius nusižengimus, – kalbėjo vagišiaus auka tapęs D. Dargis. Kartu noriu pademonstruoti savo rankas nuleisti linkusiems žmonėms, kad reikia kovoti iki galo už savo prarastą turtą, garbę. Bet jaučiuosi labai nesmagiai, kad šiais laikais baudžiamojoje teisėje tiek daug teisių turi iki ausų prisidirbę ir kitiems nemažai bėdų sukėlę tipai.“

REKLAMA

Žurnalistui tenka nuolat nerti į patį įvykių sūkurį, todėl jis paprašė teisėjos būsimus nagrinėjamos baudžiamosios bylos posėdžius skirti bent jau po pietų, kad rytais suspėtų atlikti savo būtiniausius darbus tiesioginiame darbe bei šiuo metu aktyviai renkant medžiagą būsimajai trečiajai knygai. Nauja knyga prekybos vietose turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje arba 2013-iųjų pradžioje.

Būsimosios knygos paslaptys bus atskleistos internete

Apie ką joje bus rašoma, kol kas žurnalistas ir dviejų garsiausių Lietuvos mafijos kronikų – „Tikroji Daktarų istorija“ ir „Kruvinasis mafijos maršrutas“ autorius vis dar nelinkęs atskleisti. Tačiau jis neslepia, kad būsimoji knyga bus ne mažiau intriguojanti, o jos herojų žygdarbiai bus ne ką mažiau kvapą gniaužiantys nei ankstesnėse knygose.

REKLAMA

Šią savaitę knygos leidybos atstovai populiariame socialiniame tinklalapyje „Facebook“ jau pristatė būsimos knygos puslapį, kuris pavadintas „Mafijos biblija – III“. Šio puslapio kūrėjai skelbia: būtent čia skaitytojai, lankytojai taps išskirtiniais liudytojais puslapio, kuriame savo akimis matys, kaip gimsta naujoji kriminalinės literatūros legenda, būsimasis šedevras.

Būtent čia knygos autorius ir leidėjai skelbs naujienas, fotografijas apie tai, kaip rengiama būsimoji lietuviškos mafijos Biblija. Tokio veiksmo Lietuvos žiniasklaidoje, knygų leidyboje dar iki šiol nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ankstesnių autoriaus knygų „Facebook“ puslapiai, kurie kaskart pildomi knygų ištraukomis, fotografijomis bei populiariausių straipsnių mafijos tema nuorodomis, sulaukė milžiniško lankytojų srauto.

„Tikrosios Daktarų istorijos“ grupė sulaukė net 2986, o „Kruvinojo mafijos maršruto“ – 1113 gerbėjų ne tik iš Lietuvos, bet ir tolimosios Kolumbijos.

Taksistas prisipažino įvykdęs atvirą vagystę

Šių metų birželio pabaigoje vykusiame Kauno miesto apylinkės teismo posėdyje nagrinėtoje baudžiamojoje byloje nukentėjusysis – žurnalistas D. Dargis – buvo nusprendęs susitaikyti su buvusiu taksistu N. Raču, kuris, prisipažinęs, jog pavogė jo kompiuterį ir kitus asmeninius daiktus, atsiprašė, taigi teismo salėje jiedu pasirašė susitaikymo protokolą.

REKLAMA

Žurnalistas įvertino N. Račo prisipažinimą, jog 2011 metų gegužės 14-ąją, apie ketvirtą valandą ryto, jis paliko M. Romerio gatvėje parūkyti išlipusius savo keleivius ir nuvažiavo – tyčia nusivežė automobilyje paliktą D. Dargio kuprinę su nešiojamuoju kompiuteriu, diktofonu, akiniais nuo saulės ir kitais asmeniniais žurnalisto daiktais.

Prisipažinime N. Račas teigė nuoširdžiai apgailestaująs dėl savo veiksmų.

Beje, kompiuteryje buvo likęs ir tuo metu D. Dargio pradėto rašyti bestselerio „Kruvinasis mafijos maršrutas“ pirmasis rankraštis, tad nedaug trūko, kad ši vėliau itin didelio populiarumo sulaukusi knyga taip ir neišvystų dienos šviesos.

REKLAMA

Vagišius nesilaikė įsipareigojimų

Apvogtasis atsisakė iki tol reikalauto 15 000 litų neturtinės žalos atlyginimo ir sutiko, kad N. Račas atlygintų tik kiek daugiau negu 6200 litų nuostolius už prarastus daiktus.

Atsižvelgta ir į tai, kad tuo metu taksisto darbą jau praradęs N. Račas artimiausiu metu ketino įsidarbinti padangų montuotoju, o nuostolius atlyginti jis įsipareigojo iki šių metų liepos 7 dienos. Dar vieną – apie 100 litų – turtinę žalą, padarytą vienam iš D. Dargio bendrakeleivių, taksistas pažadėjo atlyginti iki liepos 5 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų gegužės 14-osios naktį nuo Kauno naktinio klubo „Embassy“ prieigų iki visą parą dirbančios parduotuvės M. Romerio gatvėje su draugų kompanija atvažiavęs D. Dargis nuėjo į parduotuvę, o jo bendrakeleiviai išlipo iš automobilio parūkyti.

N. Račas, kuris vairavo tą taksi automobilį, jau teisme iš pradžių aiškino, atseit jis nuvažiavęs, kai ilgai nesulaukęs savo keleivių, ir tik vėliau pastebėjęs automobilyje paliktą kuprinę. Neva ją išmetęs į šiukšlių dėžę, net nepasidomėjęs  turiniu. Tokio savo tariamo poelgio motyvų teismo salėje N. Račas paaiškinti nesugebėjo ir apklausiamas teisėjos Birutės Drozdienės vis labiau painiojosi liudydamas.

REKLAMA

Galiausiai D. Dargio interesams atstovaujančios advokatės Aušros Ručienės paklaustas, ar prisipažįsta apvogęs žinomą žurnalistą, jis viešai patvirtino, jog tą naktį iš įvykio vietos pasišalino tyčia – tam, kad pasisavintų nusižiūrėtą kuprinę.

Tačiau kilniaširdiškai pasielgę nukentėjusieji iš N. Račo iki šiol nesulaukė nei pinigų, nei žinios, kodėl nevykdomi susitaikymo sutartyje surašyti įsipareigojimai, nors jau prasidėjo spalio mėnuo.

Advokatė A. Ručienė, jau gavusi žurnalisto D. Dargio pareiškimą dėl susitaikymo susitarimo nevykdymo vėl kreipėsi į tą patį Kauno miesto apylinkės teismą dėl baudžiamosios bylos N. Račui atnaujinimo, tačiau jis teismo posėdžių salėje vėl nepasirodė dėl tikros ar tariamos savo ligos, kurios kol kas nepateisino jokiais oficialiais dokumentais.

REKLAMA

Neabejojama, kad tokiais metodais buvęs taksistas tikisi „tempti gumą“ ir išlipti sausas iš balos.

Atrodo, jog buvęs taksistas bene sąmoningai siekia ateityje susilaukti gerokai griežtesnės bausmės ir keleriopai didesnių materialinių nuostolių, nes tebepiktnaudžiauja kol kas vis dar į antstolius nesikreipusio žinomo žurnalisto ir bestselerių autoriaus D. Dargio kantrybe.

Kitas Kauno apylinkės teismo posėdis, kuriame bus bandoma iš naujo atsiversti šią baudžiamąją bylą paskelbtas spalio 23 dieną.

R. Rainys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų