• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sušaldytų apelsinų sulčių kainos per paskutinę rugsėjo savaitę nukrito daugiau kaip devyniais procentais. Apie tai rašo „The Wall Street Journal“.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 28 dieną apelsinų sulčių ateities sandorių kaina siekė 1,132 dolerio už svarą, šiek tiek pakilusi nuo mažiausio lygio per šešias savaites, 1,13 dolerio.

REKLAMA

Kaip rašo laikraštis, investuotojai nebebūgštauja dėl uraganų sezono, kuris paprastai trunka nuo birželio 1 iki lapkričio 30 dienos. Per artimiausias dvi savaites, kaip prognozuoja sinoptikai, uraganai nenumatomi.

2012 metais uraganų sezono pradžioje apelsinų kainos viršijo 1,4 dolerio už svarą. Aukso kainoms įtakos turėjo ir tai, kad bendros sezoninės prekybos apimtys šiais metais sudarė tik tris ketvirtadalius analogiško praėjusių metų rodiklio.

REKLAMA
REKLAMA

2005 m. sausį dėl uragano „Vilma“ apelsinų derlius Floridoje sumažėjo 13 proc. Todėl apelsinų sulčių ateities sandorių kaina šoktelėjo iki aukščiausio lygio per septynerius metus.

Šių metų pradžioje apelsinų kainos pakilo iki aukščiausio lygio nuo 1977 m. pabaigos. Kainų augimą sukėlė susirūpinimas dėl sulčių iš Brazilijos saugumo ir šaltų orų Floridoje. JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) pranešė, kad siuntose iš Brazilijos rasta fungicido karbendazimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų