REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiandien visą spalio mėnesį organizacijos, įmonės, plėtojančios kūno kultūrą ir sportą, gali teikti paraiškas dėl projektų finansavimo iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kasmet, nuo šiandien į fondą galima teikti paraiškas pagal penkias kryptis – sporto visiems sąjūdžio plėtotė, arba gyventojų fizinio aktyvumo skatinimas; didelio sportinio meistriškumo plėtotė, kuriai paraiškas raginamos teikti sporto šakų federacijos; sporto bazių priežiūra ir statyba; sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimas; sporto mokslo ir sporto specialistų rengimas. Pareiškėjas konkursui vienai krypčiai gali pateikti tik vieną projektą.

REKLAMA

Primename, jog sporto šakų federacijos ir asociacijos, kurių tarptautinės organizacijos nėra prisijungusios prie Pasaulinio atidopingo kodekso, negali pretenduoti į fondo paramą didelio sportinio meistriškumo plėtotės krypčiai.

Prioritetai teikiami pareiškėjams, kurie turi bendradarbiavimo sutartis su valstybės ar savivaldybių institucijomis bei įstaigomis arba privataus kapitalo įmonėmis teikiamo projekto įgyvendinimo laikotarpiu, taip pat turi papildomą finansavimą, užtikrinantį projekto tęstinumą, bei turi darbo patirties numatomoje finansuoti veikloje ir kvalifikuotų specialistų.

REKLAMA
REKLAMA

Paraiškos ir joms reikalingi dokumentai turi būti pateikti registruotu paštu, adresu Žemaitės g. 6, LT 03117 Vilnius, arba tiesiogiai, pareiškėjui atvykus į Kūno kultūros ir sporto departamentą. Priimtų paraiškų sąrašą bus galima matyti departamento tinklalapyje www.kksd.lt skiltyje „Fondas“. Ten pat galima rasti fondo administravimo taisykles ir pranešimą apie paraiškų pildymą. Taip pat nurodyti ir atitinkamos krypties kuratoriai, į kuriuos galima kreiptis kilus klausimams pildant paraiškas.

Fondo paraiškas vertina nepriklausomi ekspertai, sprendimus dėl finansavimo kolegialiai priima fondo Taryba. Fondą administruoja Kūno kultūros ir sporto departamentas – fondas yra atskira programa departamento biudžete. Fondo lėšas sudaro 1 proc. nuo mokesčio už alkoholinius gėrimus ir tabaką bei 10 proc. iš loterijų ir azartinių lošimų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų