REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei esi visuomenėje garsus žmogus, tai dar nereiškia, kad negali tapti sukčių taikiniu. Tuo įsitikino ir mūsų aprašomos žvaigždės, kurios per savo neatsargumą, pasitikėjimą žmonėmis ir naivumą pateko išties į nemalonias situacijas.

Jei esi visuomenėje garsus žmogus, tai dar nereiškia, kad negali tapti sukčių taikiniu. Tuo įsitikino ir mūsų aprašomos žvaigždės, kurios per savo neatsargumą, pasitikėjimą žmonėmis ir naivumą pateko išties į nemalonias situacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pasinaudojimo internetu – sukčių laiškai

Visai neseniai į aferistų pinkles pateko dizainerė Kristina Kruopienytė. Nusikaltėliai prisijungė prie jos asmeninės elektroninio pašto dėžutės ir išsiuntinėjo dizainerės pažįstamiems laiškus anglų kalba su prašymu pervesti pinigų. Dizainerė pradėjo gauti trumpąsias sms žinutes ir sulaukė tikrai nemažai draugų skambučių, kurie tikslinosi, ar jai viskas gerai.

REKLAMA

Situacija taip susiklostė dėl to, kad būdama Ispanijoje moteris pasinaudojo viešbutyje esančiu mokamu internetu. Nors tvarkingai atsijungė nuo savo asmeninės pašto dėžutės, to neužteko ir sukčiai kaip man sugalvojo būdą prasimanyti pinigų. „Blogiausia, kad ištrynė viską. Dingo asmeniniai laiškai. Tam tikri kontaktai. Dėl to labiausiai gaila“, – pasakojo K. Kruopienytė.

Kristina Kruopienytė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Kristina Kruopienytė (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Tariamai prašė pagalbos sudegus pinigams

Panašaus turinio laišką, kuriame buvo prašoma padėti Madride viešinčiai dizainerei Jolantai Talaikytei, gavo ir žinomos dizainerės draugai. Laiške buvo teigiama, kad viešbutyje sudegė visi drabužių kūrėjos pinigai, asmeniniai daiktai. Tam, kad galėtų apsistoti kitame, J. Talaikytei neva buvo reikalinga finansinė parama. Pinigus buvo prašoma persiųsti pavedimo būdu, taip pat buvo nurodytas adresas Madride. Laiške buvo teigiama, kad skola (įskaitant pavedimą) bus grąžinta. Iš tiesų tuo metu dizainerė net nebuvo Ispanijoje ir jokių laiškų su pagalbos prašymu nesiuntė.

REKLAMA
REKLAMA

J. Talaikytės kolekcija (nuotr. Fotodiena.lt)J. Talaikytės kolekcija (nuotr. Fotodiena.lt)

Apšvarino namų tvarkytoja

Manekenė Asta Valentaitė buvo apgauta žmogaus, kuriam patikėdavo tvarkyti savo asmeninius daiktus. Dažną vakarėlių viešnią apvogė jos namų tvarkytoja Valerija Machrova.

A. Valentaitės ir tuometinio jos vyro Laimučio Pinkevičiaus ūkiu V. Machrova rūpinosi apie pusantrų metų. Maždaug po pusmečio šeimininkai, nenurodę konkrečios priežasties, ją iš darbo atleido. Tačiau po poros savaičių moteris sulaukė skambučio, kviečiančio grįžti į darbą. V. Machrova sutiko tęsti darbą netgi už trečdaliu mažesnę algą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp sutuoktinių prasidėjus konfliktams ir A. Valentaitė išsikėlus į nuomojamą butą, tarnaitė ir toliau kartą per savaitę tvarkydavo ir jį.

Kuomet gražuolė ėmė pasigesti savo drabužių ir rankinių, tarnaitę atleido. A. Valentaitė prieš tai prašė grąžinti paimtus daiktus, bet V. Machrova teigė nieko neėmusi.

Kaltinimai pasisavinus svetimą turtą pasiekė teismą ir rugpjūčio mėnesį įvyko antrasis teismo posėdis, kurio metu kaltinamoji prašo sušvelninti bausmę. Pirmojo teismo posėdžio metu, A. Valentaitę apvogusiai namų prižiūrėtojai teismas yra skyręs pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę, nurodydamas neatlygintinai išdirbti 150 val. socialinės priežiūros įstaigoje. Taip pat kaltinamajai buvo priteista 38 tūkstančių litų bauda.

REKLAMA

Kaip baigsis ši istorija – paaiškės ateityje.

Asta Valentaitė (nuotr. Organizatorių)Asta Valentaitė (nuotr. Organizatorių)

Vagis tarp projekto dalyvių

Viena skandalingiausių vagysčių pramogų pasaulyje – dainininkės Irmos Jurgelevičiūtės pasirodymas laidoje „Šok su manimi“. Moteris ne tik tobulino šokių žingsnelius, bet ir apšvarino savo kolegas.

Kaip teigė projekte dalyvavusios žvaigždės, I. Jurgelevičiūtė nuolatos iš visų skolindavosi daiktus. Vėliau projekto dalyviai pasigedo kvepalų, kosmetikos, drabužių ir pinigų. Apie keistą dalyvės elgesį kalbėjo ne vienas dalyvavęs. Kai kuriems užkliūdavo nuotaikų kaita, kitiems – keistas elgesys.

REKLAMA

I. Jurgelevičiūtė, 2010 metais dalyvavusi projekte „Šok su manimi“ sulaikyta Lietuvos televizijos patalpose, kai dingo Kriminalinės policijos biuro pakišta „lėlė“ – piniginė su 300 litų. Vėliau paaiškėjo, kad kriminalistai pradėjo stebėti Irmą, kai pasipylė skundai dėl dingusių daiktų.

Legendinės grupės „Dinamika“ vokalistė teismo  nuosprendį sutiko su ašaromis akyse. I. Jurgelevičiūtė buvo pripažinta kalta pavogusi daiktų ir pinigų už beveik penkis tūkstančius litų. Kadangi kaltinamoji teisiama pirmą kartą, teismas atsižvelgė į šį faktą ir skyrė tik piniginę baudą, kurios dydis yra 10,5 tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po teismo kaltinamoji žiniasklaidai teigė, kad tikėjosi išteisinimo.

I.Jurgelevičiūtė teisme (nuotr. Balsas.lt)I.Jurgelevičiūtė teisme (nuotr. Balsas.lt)

Apgauta politikė

Seimo narė Aušrinė Marija Pavilionienė prieš keturis mėnesius susidūrė su telefoniniais sukčiais. Politikė apgavikams padiktavo savo elektroninės bankininkystės kodus. Prie sąskaitos prisijungę sukčiai kaip mat ją ištuštino. A. M. Pavilionienė buvo sukaupusi 21 tūkstantį litų. Pati politikė situacijos nekomentavo.

Marija Aušrinė PAvilionienė (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Marija Aušrinė Pavilionienė (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų