REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ir Trinidado ir Tobago užsienio reikalų ministras Winstonas Dookeranas savo vyriausybių vardu rugsėjo 26 dieną Niujorke pasirašė bendrą komunikatą, kuriuo užmezgami Lietuvos bei Trinidado ir Tobago diplomatiniai santykiai.

REKLAMA
REKLAMA

Šis žingsnis paskatins abi valstybes bendradarbiauti tarptautinėse organizacijose – Jungtinėse Tautose ir jų specializuotose agentūrose. Be to, bendradarbiavimas su Afrikos, Karibų ir Ramiojo vandenyno valstybėmis yra svarbus bendros Europos Sąjungos užsienio politikos kontekste.

REKLAMA

Trinidadas ir Tobagas yra valstybė Karibų jūros pietuose, netoli Venesuelos kranto, sudaryta iš dviejų pagrindinių salų. Bendras šalies plotas – 5131 kvadratinis kilometras, gyventojų skaičius – apie 1,2 milijono. Sostinė – Port of Speinas.

Ši valstybė tapo nepriklausoma nuo Jungtinės Karalystės 1962 metais, bet yra Tautų Sandraugos narė. Trinidado ir Tobago valdymo forma yra unitarinė parlamentinė konstitucinė respublika.

REKLAMA
REKLAMA

Trinidadas ir Tobagas yra viena labiausiai pasiturinčių valstybių Karibų jūroje. Ši šalis turi gausius naftos ir dujų išteklius, kurių eksploatavimas dominuoja jos ekonomikoje.

Komunikatą abiejų šalių atstovai pasirašė Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 67-osios sesijos bendrųjų debatų paraštėse.

Trinidadas ir Tobagas – 163 valstybė, su kuria Lietuva užmezgė diplomatinius santykius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų