REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos boikotavo Irano prezidento Mahmudo Ahmadinedžado (Mahmoud Ahmadinejad) kalbą Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje Niujorke, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

M. Ahmadinedžadas kelionę į JT išnaudoja tik tam, kad skleistų „paranojiškas teorijas ir bjaurų šmeižtą Izraelio atžvilgiu“, - trečiadienį pareiškė JAV atstovai JT. Be to, esą „ypač nepalanku“, kad M. Ahmadinedžadas kalbės per žydams labai svarbią Jom Kipuro dieną.

REKLAMA

Tuo tarpu Irano prezidentas, trečiadienį sakydamas kalbą Asamblėjoje, vengė antisemitinių ir antivakarietiškų išsišokimų ar holokausto neigimo.

Pusvalandį trukusioje kalboje M. Ahmadinedžadas apgailestavo dėl pasaulio, kenčiančio nuo ginklavimosi, arogancijos ir skurdo. Tačiau dėl to jis kaltino tik apskritai „kapitalizmą“ arba „tam tikras šalis“. Ankstesniais metais M. Ahmadinedžadas nevengdavo įžeidinėjimų.

Irano vadovas trečiadienį nė žodžiu neužsiminė apie pilietinį karą Sirijoje. Teheranas yra Bašaro as Asado (Bashar al Assad) sąjungininkas.

Tai buvo paskutinioji M. Ahmadinedžado kalba JT Generalinėje Asamblėjoje. Po dviejų kadencijų jis negalės dalyvauti kitais metais vyksiančiuose Irano prezidento rinkimuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų