REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alus – tai vienas seniausių alkoholinių gėrimų, žinomų visame pasaulyje. Šio gėrimo garbei žmonės organizuoja pasaulinio garso šventes, festivalius, parodas ir degustacijas. Susipažinkite su 5-iais geriausiais „alaus kelio“ maršrutais Europoje:

REKLAMA
REKLAMA

„OktoberFest“ - Miunchenas, Vokietija

Kiekvienais metais, rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje, Vokietijos miestas Miunchenas tampa vienu dideliu alaus baru. Į didžiausią pasaulyje, daugiau nei dvi savaites trunkantį alaus festivalį “OktoberFest" susirenka alaus mėgėjai iš įvairiausių pasaulio kampelių. Ši Bavarijos šventė, skaičiuojanti jau antrą šimtmetį, vieniems yra nacionalinė vertybė, kitiems didžiausios metų išgertuvės. Paprastai per šią šventę Miunchene apsilanko apie 7 mln. žmonių, iš jų maždaug ketvirtadalis – užsienio turistai. Per dvi „Oktoberfest“ savaites vidutiniškai išgeriama beveik 8 mln. litrų alaus.

REKLAMA

„Heineken“ alaus darykla – Amsterdamas, Olandija

Greta tulpių, dviračių ir kanalų, Amsterdamą ne mažiau garsina ir „Heineken“ alaus darykla. Tai ne tik darykla, kurioje gaminamas į daugelį pasaulio šalių eksportuojamas alus, bet kartu ir savotiškas muziejus, kur lankytojai, besimėgaudami alumi, savo akimis gali išvysti sudėtingų technologijų darbą bei alaus gaminimo procesą. Muziejų aplankyti verta ne tik dėl Heineken alaus istorijos pamokos, bet ir dėl degustacijos ekskursijos pabaigoje. Skirtingai nuo Miuncheno „OktoberFest“, įėjimas į alaus daryklos muziejų yra mokamas.

REKLAMA
REKLAMA

Briuselio alaus savaitgaliai – Briuselis, Belgija

Belgija garsėja kaip alaus gimtinė- tai tikras rojus jo mėgėjams. Šiuo metu Belgijoje gaminama apie 600 skirtingų alaus rūšių: nuo šviesiausio iki tamsiausio, nuo silpniausio iki stipriausio ir nuo saldžiausio iki karčiausio. Briuselio alaus šventės paprastai vyksta miesto aikštėje „Grand-Place“, kur geriausius savo produktus pristato žinomi šalies aludariai. Briuselio senamiestyje verta aplankyti žymiąją „Delirium Café“ užeigą – čia alaus meniu prilygsta knygai, o, be to, kiekvienas lankytojas turi galimybę pasirinkti alų iš 2 000 skirtingų raugų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Guiness Storehouse – Dublinas, Airija

Kiekvienas alų dievinantis turistas, viešintis Dubline, tiesiog privalo aplankyti Guineso alaus daryklą. Septynių aukštų pastate atgaivinama visa Guineso alaus atsiradimo ir išpopuliarėjimo istorija, kuri prasidėjo nuo St James Gate alaus daryklos. Kildami laiptais į viršų, pamatysite įvairius gamybos procesus, galėsite užuosti skrudinamų apynių kvapą, paliesti įvairias sudedamąsias alaus gamybos proceso dalis, apžiūrėti įvairius įrenginius, kurie buvo naudojami gaminant alų. Pastato viršuje, įsikūrusiame bare, besimėgaudami nemokama pinta alaus, galėsite grožėtis atsiveriančia miesto panorama.

REKLAMA

Staropramen Bravoras – Praha, Čekija

Čekijoje alaus tradicijos taip įsišaknijusios, kad bokalas alaus čia kainuoja pigiau nei vandens buteliukas, o kai kurie alaus barai pertvarkyti į savotiškus viešbučius, kur padauginę alaus lankytojai naktį gali praleisti tiesiog vietoje. Nors šalyje populiariausi Budweiser bei Pilsner Urquell alūs, šalies sostinė, Praha, pagrinde garsėja Staropramen bravoru (alaus darykla). Šiandien turistai turi galimybę supažinti su bravoro istorija ir dabartimi. Senajame daryklos pastate yra įrengta 16 ekranų, kuriuose demonstruojamas Staropramen alaus gamybos procesą – nuo ingredientų parinkimo, raugimo, filtravimo iki pakavimo ir alaus eksportavimo į 37 pasaulio šalis. Po beveik valandą trunkančios prezentacijos– lankytojai turi galimybę pasimėgauti alaus degustacija čia esančiame bare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų