REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolierių, įstaigos vadovą Romą Valentukevičių neramina, kad pastaruoju metu padaugėjo atvejų, kai policininkai, atlikdami savo pareigas, imasi galimai neteisėtų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl pastaruoju metu padažnėjusių policijos pareigūnų galimai neteisėtų veiksmų, dėl kurių nukenčia žmonės, netrukus ketinu kalbėtis su Policijos generaliniu komisaru“, – sako Romas Valentukevičius.

REKLAMA

Šią savaitę atlikęs tyrimą Seimo kontrolierius pagrįstu pripažino skundą, kuriame pareiškėjas tvirtino, kad Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato policininkas jo vaiko apklausą dėl neva pavogto motorolerio atliko tiesiog mokyklos kieme nedalyvaujant nei vienam iš tėvų ar mokyklos pedagogų.

„Iš tyrimui surinktos informacijos matyti, kad minėto komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas nuvyko į mokyklą, jog išsiaiškintų ikiteisminio tyrimo bylai dėl motorolerio vagystės reikšmingas aplinkybes, ir vaiko prašė pasiaiškinti tiesiog mokyklos kieme, nedalyvaujant įstatymuose numatytiems nepilnamečio atstovams – tėvams, globėjams ar bent jau mokyklos pedagogams“, – sako Romas Valentukevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, policijos pareigūnas pirmiausia turėjo kreiptis į nepilnamečio tėvus ar bent jau mokyklos pedagogus ir tik jiems dalyvaujant šnekėtis su nepilnamečiu apie ikiteisminio tyrimo aplinkybes.

Seimo kontrolierius atkreipia dėmesį, kad policija – statutinė, teisėtvarkos institucija, kurios pareigūnams taikomi griežti elgesio ir aukšti profesinio pasirengimo reikalavimai. Todėl Seimo kontrolierius padarė išvadą, kad tokie neprofesionalūs, teisės aktų nuostatas pažeidžiantys minėto policijos komisariato pareigūno veiksmai sukėlė nepilnamečiui ir jo tėvams stresinę būklę bei sumenkino policijos pareigūnų autoritetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo kontrolierius pastebi, kad pastatuoju metu visuomenėje netyla aistros dėl dar vieno atvejo, kuriame dalyvavo policijos pareigūnai – Jurbarko komisariate žiauriai sumušto į komisariatą pristatyto žmogaus. Šiuo nusikaltimu įtariami trys Jurbarko policijos komisariato pareigūnai.

Pažymėtina, kad tai ne pirmas atvejis, susijęs su šio komisariato policijos pareigūnų veiksmais, kurie patenka į Seimo kontrolieriaus akiratį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų