REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenės Ginkluotės kontrolės skyriaus inspektoriai rugsėjo 26-28 dienomis pagal dvišalį susitarimą lankysis Rusijos Federacijos Kaliningrado srityje, kur atliks vertinamąjį vizitą 336-ojoje jūrų pėstininkų brigadoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vizitas rengiamas pagal Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 2011 m. Vienos dokumentą. Remiantis šiuo dokumentu, kiekviena ESBO priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo neteisėtos karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

REKLAMA

Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus bei karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų ESBO šalių karinių ekspertų inspekcijų bei vizitų į karinius dalinius.

Ginkluotės kontrolės ekspertams naudinga susipažinti su Rusijos Federacijos karinių dalinių pertvarka, ginkluotės modernizavimu, įvertinti, kokie vyksta pasikeitimai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais tai bus ketvirtoji Lietuvos ginkluotės kontrolės inspektorių inspekcija pagal 2011 m. atnaujintą Vienos dokumentą, teigia Krašto apsaugos ministerija. Šiemet Lietuvos kariuomenės Ginkluotės kontrolės skyriaus atstovai dalyvavo vertinamajame vizite Kazachstane, taip pat nurodyto rajono inspekcijose Azerbaidžane, Moldovoje ir Rusijos Volgogrado apskrityje. Lietuva taip pat priėmė Baltarusijos inspektorių grupę, kuri atliko nurodyto rajono inspekciją birželį Lietuvoje vykusių tarptautinių pratybų BALTOPS-2012 mokymų rajone.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų