REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio vyriausybė skelbia, kad išduos dar 5 000 leidimų palestiniečiams dirbti Izraelyje, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas priimtas baiminantis, kad dėl finansinių sunkumų Vakarų krante gali žlugti Palestinos autonomija. Pastarosiomis savaitėmis tūkstančiai palestiniečių protestavo dėl aukštų degalų ir maisto kainų. Demonstrantai teigia, kad labiausiai ekonomiką stabdo Izraelio okupacija.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Pasaulio bankas perspėjo, kad Palestinos autonomijos biudžeto deficitas bus 400 mln. JAV dolerių, ir prašė aukotojų skubiai skirti pinigų. Pasaulio bankas taip pat kritikavo Izraelį dėl Vakarų kranto ekonomikos augimo stabdymo.

Izraelio ministrai naujus darbo leidimus turėtų patvirtinti šią savaitę ir pranešama, kad jais daugiausia pasinaudoti galės statybų ir žemės ūkio darbininkai. Atlyginimai Izraelyje yra daugiau nei dvigubai didesni nei Vakarų krante ir tikimasi taip padėti Palestinos ekonomikai.

Izraelis nerimauja, kad dėl ekonominių sunkumų palestiniečių teritorijoje prasidės nestabilumas ir smurtas. Vienas Izraelio vyriausybės ministras sakė, kad netgi baiminamasi Palestinos autonomijos žlugimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų