REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį  lietuvių kompanijos „Aurela Airlines“ lėktuvo nusileidimas Birmingeme (Didžioji Britanija) sukėlė ant kojų specialiąsias tarnybas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Nicos (Prancūzija) atskridęs „Boeing 737“ su 135 keleiviais nesugebėjęs laiku sustoti, pervažiavo visą nusileidimo taką ir iščiuožė ant žolės. Priekinis ratas ir pagrindinė važiuoklė susmigo į purvą, rašo expressandstar.com.

REKLAMA

Keleivius ne juokais išgąsdinęs nesėkmingas nusileidimas įvyko 13:11 val.

Kadangi tai jau antras incidentas per trumpą laiką, kelionių agentūra „Monarch“, kurios užsakomuosius skrydžius vykdė „Aurela Airlines“, laikinai sustabdė bendradarbiavimą su lietuvių skrydžių operatoriumi.

Kaip pranešama, 25 metų senumo orlaivis rugpjūtį jau buvo sugedęs Tenerifėje. Dėl variklio problemų 140 keleivių dvi dienas negalėjo išvykti iš Ispanijai priklausančios salos ir laiką leido viešbučiuose, kol buvo ieškoma atsarginių dalių.

REKLAMA
REKLAMA

Patvirtinusi, kad stabdo bendradarbiavimą su „Aurela Airlines“, „Monarch“ pranešė vietoj užsakomųjų skrydžių ketinanti naudotis savo turimais lėktuvais.

„Monarch“ atsiprašo visų skridusių  keleivių ir siūlo visokeriopą paramą /.../ Sustabdėme bendradarbiavimą su „Aurela Airlines“, kurių paslaugomis naudojomės papildomiems skrydžiams vasaros laikotarpiu“, – teigiama kelionių organizatoriaus pranešime.

Birmingemo oro uosto atstovė Francesca Baller informavo, kad per incidentą žmonės nenukentėjo, keleiviai iš lėktuvo nulipo laiptais – pripučiamų avarinio nusileidimo čiuožyklių neprireikė.

„Aurela“ yra pirmoji Lietuvoje privataus kapitalo aviakompanija. Šiuo metu bendrovei priklauso du turistinės klasės 148 vietų „Boeing 737-300“ orlaiviai.

Taip pat skaitykite:

Lietuvos kompanijos „Aurela“ lėktuvas Birmingame nuslydo nuo tako

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų