REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie sienos su Baltarusija plytinčioje Baltasamanės pelkėje Pavoverės užkardos pasieniečiai rado beveik 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Įtariama, kad jomis kontrabandininkai atsikratė pabaidyti pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pavoverės užkardos pareigūnai patruliavo Švenčionių rajono Akolionijos kaimo prieigose, prie pat sienos su Baltarusija.

REKLAMA

Abipus sienos šioje vietoje plyti Baltasamanės pelkė. Nuo sienos į Lietuvos gilumą ji tęsiasi apie 5 km. Pelkė apaugusi neaukšta augmenija, pasitaiko ją raižančių žvėrių takelių.

Orientuotis Baltasamanėje, nepasiklysti ir nenugrimzti į vandenį gali tik gerai vietovę pažįstantys asmenys.

Išgirdę tamsoje iš toli atskriejusį įtartiną garsą patruliuojantys pasieniečiai iš pradžių pamanė, kad pelkėje yra koks nors gyvūnas. Tačiau jie nusprendė detaliau patikrinti vietovę, nes ir anksčiau pasitaikydavo atvejų, kai per pelkę kontrabandininkai bandydavo iš Baltarusijos atsigabenti cigarečių.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus maždaug už puskilometrio nuo sienos linijos, sausesniame žemės lopinėlyje, pasieniečiai rado 6 polietilenu apvyniotas dėžes. Prie jų buvo pritvirtintos rankenos – kontrabandininkams taip patogiau nešti krovinį.

Manoma, kad jie metė krovinį ir tamsoje spruko pelke išgąsdinti artėjančių pasieniečių. Pastarieji turėjo nemažai vargo, kol dėžes iš pelkės išnešė iki tos vietos, kur galėjo privažiuoti tarnybinis visureigis. Pareigūnams judant pelke ir kartu nešant rūkalų dėžes kartais tekdavo atsidurti vandenyje iki pusės.

Kai jie peršlapę išėjo į sausesnę vietą ir grįžo į užkardą, buvo suskaičiuota, kad nenustatyti asmenys Baltasamanėje likimo valiai paliko 2950 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Pradėta administracinės bylos teisena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų