REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi stambios Lietuvos įmonės pradėjo naudoti sertifikuotą, iš šalies atsinaujinančių išteklių (AEI) pagamintą elektros energiją. Daugiausia parduotuvių šalyje turintį prekybos tinklą „Iki“ ir degalinių tinklą „Lukoil“ „Žalia lietuviška energija“ pilnai aprūpins vienintelis šalyje tokios elektros energijos tiekėjas – UAB „Energijos tiekimas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Rinkai pristačius sertifikuotą „Žalią lietuvišką energiją“, aplinkosauginės atsakomybės programas vykdančios organizacijos įgijo galimybę naudoti net 100% iš atsinaujinančių išteklių pagamintos elektros energijos. Šios elektros energijos kilmę garantuoja perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“, patvirtindamas, kad galutiniams vartotojams parduodamos tokios elektros energijos kiekis atitinka mūsų įsigytą“, – sako „Energijos tiekimo“ generalinis direktorius Algirdas Juozaponis. Jo vadovaujama bendrovė savo klientams siūlo Kauno hidroelektrinėje (KHE) pagamintą „žalią“ elektros energiją.

REKLAMA

UAB „Lukoil Baltija“ generalinis direktorius Ivanas Paleičikas džiaugiasi, kad bendrovė tapo pirmuoju degalinių tinklu, aprūpintu žaliąja elektros energija ir gavusiu tai patvirtinantį sertifikatą. Sprendimas pasirašyti sutartį dėl tokios elektros energijos tiekimo yra strateginis kompanijos žingsnis, prisidedant prie aplinkos tausojimo, kurio degalinių tinklas siekia ir vartotojams siūlydamas žalesnio kuro rūšis bei jo priedus.

REKLAMA
REKLAMA

„Prekybos tinklas IKI jau daug metų skiria ypatingą dėmesį aplinkosaugai, įgyvendindamas socialinės atsakomybės programą „Mes tausojame aplinką“. Tai kryptinga ir atkakli mūsų veiklos dalis, kuriai kasmet skiriame vis daugiau dėmesio. Vien iš atsinaujinančių energijos šaltinių pagamintos elektros energijos naudojimą savo parduotuvėse, sandėliuose, biuro ir kituose bendrovės pastatuose laikome dideliu laimėjimu“, - sakė prekybos tinklo IKI generalinis direktorius Emilis Stefanovas.

Šiemet kovą pristatytą „Žalią lietuvišką energiją“ jau daugiau nei pusmetį vartoja ir natūralaus lietuviško mineralinio vandens gamintoja „Druskininkų rasa“ bei Gargžduose įsikūrusi gyvūnų maisto gamintoja „Mars Lietuva“. Planuojama, kad šie klientai per metus sunaudos apie 6 proc., o prekybos tinklui IKI ir „Lukoil“ degalinėms bus patiekta dar apie 20% KHE planuojamo pagaminti elektros energijos kiekio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi užsienyje daugiausiai žaliosios elektros energijos suvartoja fiziniai asmenys, „Energijos tiekimas“ tikisi, kad netrukus prie didėjančio „Žalią lietuvišką energiją“ vartojančio įmonių rato prisijungs ir namų ūkiai. Pirmasis „Energijos tiekimo“ privatus klientas šios rūšies elektros energiją savo reikmėms pradėjo pirkti rugpjūtį.

„Energijos tiekimo“ praėjusių metų pabaigoje atlikto tyrimo duomenimis, net 74 proc. iš 500 apklaustų Lietuvos įmonių svarstytų pirkti elektros energiją, pagamintą iš atsinaujinančių šaltinių, 17 proc. sutiktų už ją mokėti daugiau. 72 proc. įmonių atrodo svarbu, kad nepriklausomas elektros energijos tiekėjas turėtų galimybę pasiūlyti elektros energijos iš atsinaujinančių šaltinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų