REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistinis jaunuolis Lietuvoje per mėnesį apsilanko viename jam skirtame renginyje, laisvalaikio anonsų ieško internete arba sužino iš draugų ir nori, kad būtų skelbiama daugiau jam skirtos informacijos. Tokias išvadas padarė jaunimo užimtumu besirūpinantis tinklapis Asfalto vaikai.lt, atlikęs paauglių apklausą socialiniame tinkle.

REKLAMA
REKLAMA

40,9 proc. apklausoje dalyvavusių jaunuolių atsakė, kad į jaunimui skirtus koncertus, šventes, susibūrimus keliauja bent kartą per mėnesį. Trečdalis nedalyvauja renginiuose, nes neturi pakankamai informacijos apie juos. Trečdalis apklausoje dalyvavusių jaunuolių niekur neina, nes neturi tam pinigų. Tarp kitų priežasčių jaunuoliai nurodė ir tingėjimą ar nenorą, buvo teigiančių, kad nespėja sudalyvauti visur, kur norėtų. Tarp dažnų priežasčių, kodėl neina į renginius, jaunuoliai nurodo ir ... tėvus.

REKLAMA

Informacijos apie laisvalaikį pagrindiniu šaltiniu ir toliau išlieka internetas – ten naršo 31 proc. apklaustųjų. Informaciją randa skelbimų lentose – 21,5 proc, sužino iš draugų 23,8 proc. Informacijos sklaidai taip pat pasitarnauja socialiniai tinklai, jaunimo pamėgtas kavinių tinklas „Coffee inn“.

„Kad informacijos apie renginius jaunimui galėtų būti ir daugiau, atsakė 52 proc. apklaustųjų. Ir iš tiesų – specializuotos erdvės moksleiviams ir jaunuoliams apie jiems įdomią veiklą nėra. Manau, jaunuoliai būtų aktyvesni, daugiau domėtųsi ir daugiau dalyvautų, jei žinotų, kur tiksliai ieškoti informacijos“, – sako Andrius Šilovas, projekto „Asfalto vaikai.lt“ idėjos autorius ir vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad renginių jaunimui, kur jie patys gali dalyvauti, vis daugėja. Per daug jų niekada nebus. Tai pasakytina tiek apie mokamus, tiek apie nemokamus renginius“, – sako vienas laisvalaikio centro „Kablys“ įkūrėjų, grupės „Skamp“ vokalistas V. Alesius. Specialią erdvę gatvės kultūra besidominčiam jaunimui buvusiuose geležinkeliečių rūmuose įkūręs V. Alesius mano, kad jaunimas būtų aktyvesnis, jei būtų daugiau jiems skirtų erdvių ir jie tiksliai žinotų, kur ieškoti informacijos.

„Asfalto vaikai.lt“, moksleivių ir jaunimo užimtumu besirūpinantis internetinis projektas savo puslapyje pradėjo skelbti specialų kalendorių, kuriame matytųsi tik išskirtinai vaikams, moksleiviams ir jaunimui skirti renginiai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Asfalto vaikai.lt“ jaunimo renginių kalendoriuje planuojama pateikti nuolat atnaujinamą ir reguliarią informaciją apie jaunimui skirtus koncertus, sambūrius, konkursus, sporto turnyrus, kritinės masės susirinkimus, festivalius, paskaitas. Visos idėjos, ką veikti laisvalaikiu, bus po vienu stogu.

„Asfalto vaikai.lt“ renginių kalendoriuje norima pateikti kuo daugiau ir kuo įvairesnės informacijos, skirtos būtent jauniems žmonėms, todėl kalendoriaus turinys priklausys ir nuo renginių organizatorių – įvykį kalendoriuje bus galima užregistruoti jiems patiems. Registruoti galima įvairaus pobūdžio renginius – nuo didelių nacionalinių, tokių kaip „Gatvės muzikos diena“, iki vietinių, pvz. „Dviračių kritinės masės“ ir pan.

Projektas „Asfaltovaikai.lt “atsako į klausimą, ką galima veikti po pamokų. Tai specializuotas skelbimų portalas apie būrelius ir įvairias užklasines veiklas vaikams, jaunimui ir studentams. Projektas plėtojamas jau trečius metus ir jame prisiregistravę daugiau nei 750 būrelių, siūlančių 250 skirtingų veiklų. Be renginių kalendoriaus čia galima rasti ir jaunimui skirtas naujienas, o sau tinkamų būrelių galima ieškoti detalioje ir tikslioje paieškos sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų