• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ pristatė naują EOS serijos skaitmeninį veidrodinį fotoaparatą EOS 6D – lengviausią pasaulyje skaitmeninę veidrodinę (DSLR) fotokamerą su pilno kadro CMOS jutikliu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gamintojų, šis modelis yra įvadinis pilno kadro „Canon“ gaminių serijoje, taip pat pirmasis EOS serijoje, kuriame įdiegta „Wi-Fi“ ir GPS ryšio įranga.

REKLAMA

„Wi-Fi“ ir GPS  suteikia galimybę papildyti užfiksuotus kadrus jų vietovės duomenimis bei perkelti juos belaidžiu ryšiu į kompiuterį ar išmaniuosius telefonus. Dydžiu ir svoriu į EOS 60D panašaus naujojo modelio galimybės dar labiau atsiskleidžia naudojant įvairius EOS sistemai priklausančius plačiakampius EF objektyvus, sakoma bendrovės pranešime.

Pranešama, kad EOS 6D įrengtas naujos konstrukcijos 20,2 megapikselių pilno kadro CMOS jutiklis. Jis suteikia galimybę išgauti aukštos rezoliucijos plakato dydžio nuotraukas arba iškirpti norimą kadro detalę neprarandant aukštos jos kokybės.

REKLAMA
REKLAMA

ISO diapazonas siekia 100–25 600 (galima išplėsti iki 50–102 400), fotokameroje įdiegta nauja 11 taškų automatinio fokusavimo sistema. Naudojant ją fokusuoti galima iki EV-3, kuris prilygsta mėnesienos apšvietimui. Pasak „Canon“ atstovų, užfiksuoti objektai bus sufokusuoti, o gautame vaizde liks itin mažai triukšmo.

Naujojo modelio pilno kadro jutiklis leidžia laisvai kontroliuoti lauko gylį fotografuojant portretus. Tai palengvina jų išskyrimą išlietame (blur) fone. Skelbiama, kad su EOS 6D fotografai gali naudoti visas plačiakampių EF objektyvų, kurių modelių įvairovė prasideda nuo 8 mm iki 800 mm židinio nuotolio, galimybes. Be to, galinga atvaizdų apdorojimo sistema DIGIC 5+ leidžia naudotis įvairiais automatiniais ir kūrybiško fotografavimo režimais, kurios papildo ir rankinio reguliavimo galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EOS 6D įdiegtas HDR režimas leis nevienodomis apšviestumo sąlygomis kokybiškai užfiksuoti tiek labai ryškias, tiek ir menkai apšviestas kadro sritis. Skirtingų ekspozicijų funkcija suteikia galimybę vienam atvaizdui fotoaparate taikyti iki devynių skirtingų ekspozicijos verčių ir taip sukurti įspūdingą galutinę nuotrauką.

Taip pat fotoaparate įdiegtas tylusis režimas, leidžiantis fotografuoti neatkreipiant į save dėmesio, o vienos ašies elektroninis gulsčiukas, matomas vaizdo ieškiklyje arba skystųjų kristalų ekrane, padeda užtikrinti, kad derinant kadro kompoziciją horizontas nebūtų pakrypęs.

REKLAMA

„Wi-Fi“ belaidžiu ryšiu nuotraukas galima perkelti į išorines laikmenas, paskelbti socialiniuose tinkluose, spausdinti „Wi-Fi“ naudojančiu „Canon“ spausdintuvu.

Filmuotą medžiagą ir nuotraukas galima peržiūrėti su DLNA standartu suderintuose didelės raiškos televizoriuose. Be to, prijungus fotoaparatą prie išmaniojo telefono, galima jį valdyti ir nuotoliniu būdu –  reguliuoti fotografavimo nustatymus, fokusuoti, nustatyti išlaikymo funkcijas ar peržiūrėti užfiksuotus kadrus.

Naudodamiesi EOS 6D esančia GPS duomenų registravimo funkcija, fotografai gali sudaryti išsamesnį duomenų rinkinį apie nukeliautą maršrutą, kurį peržiūrėti galės su „Map Utility“ programa.

Pasak gamintojų, vos 144,5 x 110,5 x 71,2 mm dydžio ir 770 g svorio naujasis modelis yra nepralaidus dulkėms ir vandeniui, o iš dalies magnio pagamintas korpusas užtikrina puikią vidaus įrangos apsaugą. Nuotraukas galima peržiūrėti didelės raiškos 7,7 cm (3,0 col.) skystųjų kristalų ekrane „Clear View“. Naujasis elementų laikiklis BG-E13 suteikia galimybę prijungti papildomą maitinimo šaltinį, kad būtų galima ilgiau fotografuoti. Be to, jį suėmus lengviau fotografuoti ir statmenai, ir gulsčiai. Elementų laikiklyje įtaisius dvi LP-E6 baterijas galima užfiksuoti dvigubai daugiau kadrų. Taip pat jam tiks ir AA dydžio maitinimo elementai, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų