REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagyvenęs vyras apipylė rašalu ikoną Kristaus Išganytojo cerkvėje Maskvoje, praneša „Interfax“, remdamasi Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Incidentas įvyko sekmadienį apie 12 valandą Maskvos laiku, vyras sulaikytas.

Chuliganas pareigūnams pareiškė, kad yra įrašytas į įskaitą psichiatrijos dispanseryje, bet šito patvirtinti kol kas nepavyko. Savo išpuolį vyras pavadino protesto akcija prieš Rusijos stačiatikių bažnyčią ir jos poziciją pankroko grupės „Pussy Riot“ byloje.

REKLAMA

Agentūros šaltinio policijoje duomenimis, sulaikytajam 62 metai, jo vardas ir pavardė – Jurijus Piotrovskis. Vyras gimė Sankt Peterburge, bet dabar gyvena Vokietijoje. Kitos incidento detalės kol kas nežinomos.

2012 metų vasarį „Pussy Riot” narės surengė Kristaus Išganytojo cerkvėje „pankpamaldas“: užlipusios ant sakyklos kaukėtos merginos mėgino atlikti dainą „Dievo Motina, Putiną išvaryk“. Rusijos stačiatikių bažnyčia griežtai pasmerkė šį išpuolį.

Netrukus po incidento trys grupės narės – Jekaterina Samucevič, Marija Aliochina ir Nadežda Tolokonikova – buvo sulaikytos ir suimtos pagal kaltinimą chuliganizmu. 2012 metų rugpjūtį jos buvo nuteistos kalėti po dvejus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų