• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rudeninės sesijos IDF 2012 pasirodymo metu korporacijos Intel technologijų direktorius Justinas Rattneris pristatė ne tik bevielę duomenų perdavimo technologiją „WiGig", tačiau ir dar vieną įdomų projektą – naują autentifikacijos sistemą. Slaptažodžiai vis dar naudojami visuotinai, tačiau tai nėra nei labai patogi, nei labai saugi svarbios arba konfidencialios informacijos apsaugos sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu, Intel Labs sukūrė alternatyvų sprendimą – „Client Based Authentication Technology“, kuris leis atsisakyti esamų nepatogumų. Nauja sistema ne tik pakeis slaptažodžius, tačiau ir žymiai supaprastins bei pagreitins prieigą prie banko sąskaitų bei kitos privačios informacijos, saugomos „debesyse“.

REKLAMA

Technologija leidžia vieną kartą atlikti jūsų įrenginių autentifikaciją, įskaitant ultrabooką ir išmanųjį telefoną, pasinaudojant biometriniais duomenimis, ir po to įrenginys pats atliks autentifikaciją, pasinaudodamas „debesų“ tarnybomis. Nuskaičius unikalią žmogaus delnų kraujagyslių schemą, vartotojui bus leista iš karto gauti prieigą prie savo banko sąskaitos, socialinio tinklo paskyros ar kitokios apsaugotos tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis projektas taip pat vykdo buvimo kontrolę, o tai leidžia blokuoti įrenginį arba nutraukti ryšio seansą, kai vartotojas įrenginio nenaudoja. Naujas biometrinis skeneris atblokuoja platformą ir žaibiškai pradės šifruojamą ryšio seansą. Kompanijos Intel teigimu, visas procesas vyks daug paprasčiau, patikimiau ir vartotojui nesikišant. Dabar belieka išspręsti tik dar vieną „mažą“ problemą: jei bus nutekinta informacija apie vartotojo biometrinius duomenis, vartotojas jau negalės pasikeisti tokio unikalaus „slaptažodžio“: kraujagyslių schemos taip paprastai, kaip tekstinio slaptažodžio, modifikuoti nepavyks, nors... galbūt Intel žino atsakymą ir į šį klausimą?

K. Pushalotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų