REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FTB darbuotojai suėmė 18 metų amžiaus Čikagos gyventoją, ketinusį įvykdyti teroro aktą prie baro šio JAV miesto centre. Tai sekmadienį pranešė "The Associated Press”.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakoma kaltinamojoje išvadoje, JAV pilietis Adelis Daudas (Adel Daoud) atkreipė į save dėmesį 2012 metų gegužę, kadangi aktyviai dalyvavo islamistų forumuose ir skaitė pernai Jemene nukauto "Al Qaeda” organizacijos Arabijos pusiasalyje ideologo Anvaro al Avlakio (Anwar al-Awlaki) straipsnius. Su juo kontaktą užmezgė du FTB agentai. Elektroninėje korespondencijoje su jais jaunuolis teigė norįs pradėti džihadą Jungtinėse Valstijose arba užsienyje.

REKLAMA

A. Daudas buvo supažindintas su kitu FTB agentu, kuris dėjosi teroristu iš Niujorko. Šis patarė jaunuoliui pasirinkti galimus teroro aktų taikinius. A. Daudas surado Čikagoje 29 "tinkamus” objektus - karines įstaigas, barus, prekybos centrus, turistų lankomas vietas.

Penktadienio vakarą „teroristas iš Niujorko” susitiko su A. Daudu ir perdavė jam automobilio “Jeep Cherokee”, kuris esą buvo užminuotas, raktelius. Jaunuolis pastatė mašiną prie baro, kuris buvo jo pasirinktų taikinių sąraše, ir pamėgino detonuoti sprogstamąjį įtaisą. Tuo metu jis buvo suimtas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Čikagos prokuratūros pareigūnai, jaunuoliui kelis kartus buvo suteikta galimybė apsigalvoti ir atsisakyti savo planų. Jie patikino, jog per operaciją piliečiams negrėsė pavojus, kadangi įtaisas automobilyje negalėjo padaryti jokios žalos.

A. Daudas kaltinamas mėginimu panaudoti masinio naikinimo ginklą ir susprogdinti pastatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų