REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį per Talibano kovotojų surengtą išpuolį pietų Afganistane, kur šiuo metu tarnauja Didžiosios Britanijos princas Haris (Harry) žuvo du JAV jūrų pėstininkai ir keli amerikiečiai buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA

NATO vadovaujamų pajėgų Afganistane atstovas spaudai teigė, jog princas Haris išpuolio metu buvo bazėje, tačiau nenukentėjo.

REKLAMA

Pareigūnas pranešė, kad išpuolis vyko penktadienį nuo 9 valandos vakaro iki vidurnakčio Hilmendo provincijoje.

Įvykio priežastys tiriamos. Radikalusis islamo Talibanas yra pagrasinęs nužudyti šiuo metu Afganistane tarnaujantį britų princą Harį. „Mes jo negrobsime, mes jį nužudysime“, – pirmadienį agentūrai AFP telefonu sakė talibų atstovas Sabihullahas Mudjahidas.

 

Princas Harry vėl tarnauja Afganistane (nuotr. Elta)Princas Harry vėl tarnauja Afganistane (nuotr. Elta)

 

Taip pat neatmetama galimybė, kad atakos priežastimi galėjo tapti prieštaringai vertinamas pranašą Mahometą įžeidžiantis filmas, kuris buvo sukurtas JAV ir išplatintas internetu. Smurtiniai protestai prieš šį filmą vyko Libijoje, Sudane, Libane, Tunise, Jemene ir Izraelyje. Demonstracijų būta ir Bangladeše, Maroke, Indonezijoje, Jordanijoje, Pakistane, Indijoje ir Irake. Tačiau penktadienį Pentagonas sakė, kad protestai Afganistane kol kas buvo taikūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų