REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lažybų kontorose daugiausiai šansų laimėti Seimo rinkimus vertinami socialdemokratai, blogiausiai - Respublikonų partija.

REKLAMA
REKLAMA

Anot lažybų bendrovės „Top Sport“, pasiūliusios tradicinę politinę lažybų pasiūlą, iki Seimo rinkimų likus lygiai vienam mėnesiui, bendrovės bukmekeriai geriausiai vertina Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Darbo partijos ir partijos„Tvarka ir teisingumas“ šansus. Stiprios ir Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio pozicijos, nedaug atsilieka Liberalų ir centro sąjunga, „Drąsos kelias“ ir judėjimas „TAIP“. Pagal „Top Sport“ lažybų pasiūlą, menkiausias galimybes nugalėti Seimo rinkimuose turi Respublikonų, Emigrantų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos partijos.

REKLAMA

Bendrovės pranešimo duomenimis, šiuo metu geriausiai vertinami LSDP šansai - tai reiškia, kad lažinantis už šios partijos pergalę Seimo rinkimuose taikomas visoje pasiūloje pats mažiausias koeficientas - 1,5. Tad pastačius, tarkime, 1 litą, LSDP pergalės atveju iš lažybų bendrovės būtų atsiimama 1,5 lito. Antroji geriausiai vertinama pretendentė yra Darbo partija, už kurią lažinantis siūlomas koeficientas - 2,2. Gerai vertinami ir „Tvarkos ir teisingumo“ bei TS-LKD šansai, už kurias pastačius tą patį litą, būtų laimima atitinkamai 4 ir 6 litai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu lažinantis už pasiūlos lentelės apačioje atsidūrusias partijas koeficientai svyruoja nuo 500 iki 2 tūkstančių litų. Pastačius vieną litą už Socialistinį liaudies frontą, šios partijos pergalės atveju būtų laimima 1,5 tūkst. litų. Rekordiškai dideliu koeficientu, kurio dydis siekia 2 tūkst., gali „pasigirti“ trys partijos: Lietuvos lenkų rinkimų akcija, Emigrantų ir Respublikonų.

Taip pat siūloma lažintis ir už tai, kiek partijų peržengs būtinąją 5 proc. ribą ir kiek procentų rinkėjų ateis į šiuos rinkimus. Pastaruoju atveju pateikiami du lažybų variantai - dalyvaus arba daugiau, arba mažiau kaip 47,5 proc. rinkėjų. Panašiu principu siūloma lažintis ir už septynias partijas - ar jos surinks daugiau, ar mažiau procentų rinkėjų balsų, lyginant su „Top Sport“ pasiūlytu procentiniu koeficientu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu ELTA primena, kad jeigu Seimo rinkimai būtų vykę vasaros pabaigoje, sėkmės būtų sulaukusios penkios politinės partijos - Socialdemokratų, Darbo, Tvarkos ir teisingumo, Liberalų sąjūdis bei konservatoriai su krikščionimis demokratais.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 9-19 dienomis atliktos apklausos duomenimis, jeigu rinkimuose dalyvautų visi tokią teisę turintys šalies piliečiai, daugiausiai jų balsuotų už Lietuvos socialdemokratų partiją - 20 proc.

REKLAMA

Nuo jos nedaug atsiliktų Darbo partija, kurią paremtų 19 proc. apklausos dalyvių.

Už kitas tris partijas - Tvarkos ir teisingumo, Liberalų sąjūdį bei Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus - ketino balsuoti po 6 proc. respondentų.

Tik šios penkios partijos rinkėjų valia, jeigu Seimo rinkimai būtų vykę rugpjūčio mėnesį, būtų galėjusios pretenduoti į naujos kadencijos parlamentą.

Kitoms politinėms jėgoms nepakaktų tautos palaikymo iki Seimo rinkimų įstatymu nubrėžtos ribos - jos nesurinktų reikiamų 5 proc. rinkėjų balsų.

REKLAMA

Po 3 proc. apklaustųjų ketino balsuoti už partiją „Drąsos kelias“ ir už Lietuvos lenkų rinkimų akciją. Po 2 proc. - už Liberalų ir centro sąjungą, partiją „Jaunoji Lietuva“, Krikščionių partiją bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Apie 1 proc. ar kiek daugiau potencialių rinkėjų rugpjūčio mėnesį būtų balsavę už partiją „Sąjunga Taip“, Demokratinę darbo ir vienybės partiją, Socialistinį liaudies frontą bei Lietuvos liaudies partiją.

Kitas partijas palaikytų po pusę procento ar mažiau respondentų.

Pirmasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 14 dieną, antrasis - spalio 28 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų