REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija susirūpinusi – per savaitę automagistralėje įvyko 217 eismo įvykių, iš kurių 39-iuose nukentėjo žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos,  per avarijas žuvo 15 ir sužeistas 51 žmogus. Šiais keliais vyksta gana nemažas tranzitinis eismas, ypatingai keliuose Kaunas–Marijampolė– Suvalkai ir Panevėžys–Pasvalys–Ryga, todėl ir eismo intensyvumas yra pakankamai didelis.

REKLAMA

Pagrindinės šių eismo įvykių priežastys – transporto priemonių lenkimas, neįsitikinus, kad tai yra saugu, nuvažiavimas nuo kelio, išvažiavimas į priešpriešinę eismo juostą, leistino greičio viršijimas.

Atsižvelgiant į esamą nepatenkinamą avaringumo situaciją minėtame kelyje, nuo rugsėjo 17 dienos. iki spalio 17 dienos policija rengia  akciją ,,Via Baltica 2012“.

Šios akcijos metu eismo saugumas bus užtikrinamas pasitelkus maksimalias kelių policijos pareigūnų pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA

Bus vykdomos tikslinės, iš anksto suplanuotos priemonės, kurių metu Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti policijos pareigūnams bus leidžiama neribotą laiką naudotis visomis būtinomis techninėmis priemonėmis.

Akcijos metu bus aktyviai bendradarbiaujama su Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos teritoriniais padaliniais ir inicijuojami bendrų priemonių vykdymas.

Kelią ,,Via Baltica“ sudaro magistraliniai keliai: A5 - Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, A8 - Panevėžys–Aristava–Sitkūnai, A10 - Panevėžys–Pasvalys–Ryga, A17 - Panevėžio aplinkkelis ir A1 -Vilnius–Kaunas–Klaipėda kelio atkarpa nuo 102,04 iki 114,54 kilometro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų