REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį įvyko Lietuvos sporto trenerių profesinės sąjungos spaudos konferencija. Geriausi Lietuvos treneriai negailėjo piktų žodžių mūsų šalies Vyriausybei bei Seimui: „Didieji miestai neturi baseinų ir stadionų. Tai turėtų būti gėda mūsų valdžiai. Jie yra atsakingi už sporto infrastruktūrą, o ne kaltinti sporto vadovus“ , – sakė  Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos prezidentas Kastytis Pavilonis.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra projektas, kuris mus gąsdina. Geriausiems treneriams planuojama sumažinti atlyginimus. Treneriai dvidešimt metų stengiasi, kad pasiektų aukščiausius rezultatus. Mes sakome, kad iš trenerių galima sulaukti piketų ir streikų. Negąsdiname, bet įspėjame. Mokytojai turi visą vasarą atostogų, o kada jas turi olimpinių rinktinių treneriai?“ – retoriškai klausė K. Pavilonis.

REKLAMA

Šiuo metu Lietuvos sportininkams ypatingai trūksta medikų bei masažuotojų pagalbos. „Personalo atlyginimai – juokingi. Geriausi specialistai išeina dirbti į privatų sektorių. Medikai negali pragyventi už pusantro tūkstančio“, – teigė K. Pavilonis.

Apkartino iškovoto medalio džiaugsmą

Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojo – boksininko Evaldo Petrausko treneris Vladimiras Bajevas prisipažino, kad į olimpiadą važiavo kovoti tik dėl medalių: „Žinojau, kad su šita komanda – E. Petrausku ir Egidijumi Kavaliausku galime siekti aukščiausių tikslų. Bokse medalio laukėme labai ilgai.“

REKLAMA
REKLAMA

„Kvietė į Seimą papasakoti, kurie yra blogi – prezidentas, komitetas ir panašiai. Mums, kiek buvo galima, tiek buvo padėta. Bendromis pastangomis pasiekėme rezultatą. Antikorupcijos komisija kvietė aiškintis. Kai aš turiu džiaugtis iškovotais pasiekimais, turiu eiti paskalų klausyti. Jie manęs klausia: „Kodėl Poviliūnas važinėja su tokia gera mašina? Koks tavo atlyginimas? Sakau: nueikite ir pažiūrėkite internete, viskas – surašyta.“ Juokingi klausimai: „Kiek sportininkų važiavo į olimpinį kaimelį?“ Visa Lietuva žino, kiek važiavo atstovauti mūsų šalį. O kai paklausi, kas ateis į jų vietą – tyli. Rodo laidas, kad prie žvakių treniruojamės. Prieš dvidešimt metų – taip, bet tik ne dabartinėmis, ką rodė. Man gėda. Nežinau, kas kokius postus čia nori užimti. Jiems tik nuversti“, – piktinosi V. Bajevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palaiko A. Poviliūnio kandidatūrą

Konferencijoje buvo aptartas ir būsimo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento klausimas. Į prezidento postą savo kandidatūras žada iškelti šaulė Daina Gudzinevičiūtė, disko metikas Virgilijus Alekna bei dabartinis vadovas Artūras Poviliūnas. Tačiau, pasak trenerių, yra ir dar keletas kandidatų.

„Bandoma nuversti dabartinį LTOK vadovą – A. Poviliūną. Nesvarbu, kad jis gerai dirbo, bet per ilgai „užsisėdėjo“ poste. Kalbos apie neskaidrumą, tai kas trukdo tai patikrinti? Vienas realiausių pretendentų – V. Alekna. Mes, treneriai, gerbiame jį kaip sportininką. Tai – gyva legenda. Kodėl jis vengia ar nenori išklausyti trenerių nuomonės? Manome, kad jam per anksti būti prezidentu. Jam reikėtų padirbėti viceprezidentu, suprasti, kas ten vyksta: pamatyti visas sporto sritis, institucijas ir perprasti vadybą“, – teigė K. Pavilonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų