REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Darbo partija ir Lietuvos geležinkelininkų profsąjungų federacija pasirašė memorandumą „Dėl bendradarbiavimo geležinkelio transporto sektoriuje“.

REKLAMA
REKLAMA

Savo parašus po šiuo dokumentu trečiadienį Seimo rūmuose padėjo Darbo partijos pirmininko pavaduotojas, Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys ir Lietuvos geležinkelininkų profsąjungų federacijos pirmininkas Vilius Ligeika.

REKLAMA

Memorandume jie įsipareigojo palaikyti vienas kitą kaip socialiniai partneriai, siekti laikytis sutarties dėl „Lietuvos geležinkelių“ patiriamų nuostolių teikiant viešąsias paslaugas (keleivių vežimą) kompensavimo, vadovaujantis Europos Sąjungos direktyvų nuostatomis.

Pasirašytu dokumentu siekiama užtikrinti viešosios geležinkelių infrastruktūros finansavimą didžiąją dalimi valstybės biudžeto lėšomis, išlaikyti „Lietuvos geležinkelius“ kaip integralią geležinkelių (minimaliai ir racionaliai restruktūrizuotą, neprivatizuotą) įmonę.

„Darbiečiai“ ir Lietuvos geležinkelininkų profsąjungų federacija taip pat žada siekti maksimaliai užtikrinti „Lietuvos geležinkelių“ darbuotojų socialines ir ekonomines garantijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų