REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija prie (VMI)  šiandien paskelbė informaciją apie gyventojų paramos nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio skyrimą politinėms partijoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau kitą savaitę, perskaičiavę pastarųjų 5 metų duomenis, deklaracijas, paskelbsime išsamią informaciją apie gyventojų paramos skyrimą visoms organizacijoms. Partijoms šiemet gyventojai pirmą kartą galėjo skirti 1 proc. nuo savo sumokėto pajamų mokesčio, nereikėjo lyginti informacijos su senesnių metų duomenimis, todėl partijų rėmimo duomenis skelbiame jau šiandien“, – teigia VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, akcentuodama, kad lėšos bus pervedamos tik galutinai suskaičiavus rezultatus, neišskiriant organizacijų pagal rūšis, t.y. partijos paskirtas lėšas gaus kartu su kitomis organizacijomis.

REKLAMA

VMI primena, kad iš viso šiemet pateikta per 496 tūkst. prašymų skirti 2 proc. paramą nuo savo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio įvairiems fondams, organizacijoms, o taip pat ir 1 proc. politinėms partijoms.

2011 m. beveik 414 tūkst. gyventojų skirta 36,5 mln. litų parama pervesta 17,7 tūkst. organizacijų. 2010 metais 456 tūkst. gyventojų 16,7 tūkst. organizacijų skyrė apie 40 mln. litų.

Visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai gali sužinoti paskambinę Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI pažymi, kad Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Gyventojų parama partijomz (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų