• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šiandien susitiko su Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėju, ilgamečiu organizatoriumi ir vykdančiuoju pirmininku Klausu Schwabu. Dalykinio pokalbio metu premjeras sulaukė asmeninio kvietimo dalyvauti Pasaulio ekonomikos forume, kuris tradiciškai vyksta sausio mėnesį Šveicarijos kalnų kurorte Davose.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien anksti rytą Lietuvos laiku premjeras A. Kubilius taip pat dalyvavo Pasaulio ekonomikos forumo organizuojamo kasmetinio Naujųjų lyderių susitikimo diskusijose Tiandzinio mieste netoli Kinijos sostinės Pekino.

REKLAMA

Ryte vykusiame vadovų susitikime, kuriame buvo diskutuojama energetikos klausimais, Ministras Pirmininkas A. Kubilius pabrėžė būtinybę atsinaujinančią ir tradicinę energetiką, įskaitant ir branduolinę, subalansuoti taip, kad vartotojai ir verslas gautų geriausią energetinių išteklių kainą.

Ministras Pirmininkas taip pat dalyvavo diskusijose „Kursas į išmanųjį augimą“ („Setting Course for Smart Growth“) ir interaktyvioje diskusijoje „Prekyba ir investicijos globaliame pasaulyje“ („Trading and Investment for Global Prosperity“).

REKLAMA
REKLAMA

Tiandzinio mieste antradienio vakarą vykusio Naujųjų lyderių susitikimo atidarymo metu programinę kalbą apie Kinijos ekonomikos perspektyvas pasakė Kinijos Liaudies Respublikos premjeras Wen Jiabao, su kuriuo A.Kubilius susitiko anksčiau tą pačią dieną.

Trečiadienį Ministras Pirmininkas taip pat susitiko su Tiandzinio provincijos komunistų partijos pirmuoju sekretoriumi Zhang Gaoli. Tiandzinio provincija, kurioje gyvena 30 milijonų žmonių, yra viena pirmaujančių Kinijoje aukštųjų technologijų srityje. Susitikimo metu Lietuvos Vyriausybės vadovas aptarė Tiandzinio bendrovių galimybes investuoti Lietuvoje.

Šiandien vakare taip pat numatyta premjero A. Kubiliaus vakarienė su telekomunikacijų giganto „Huawei“ vadovais. Rytoj Ministras Pirmininkas Pekino universitete skaitys paskaitą apie Lietuvos patrauklumą investicijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų