REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijos musulmonų mečečių vadovai sutinka atlikti slaptas vedybų apeigas, net tada, kai nuotakų amžius vos 12 metų, praneša Dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Slaptas britų žurnalistų tyrimas atskleidė, kad vienos šiitų mečetės dvasinis lyderis sutiko atlikti vedybų apeigas, kai nuotakai buvo tik 12 metų.

REKLAMA

„Sunday Times“ žurnalistas apsilankė Husaini islamo centre Peterboroughe, kur apsimetęs jaunos mergaitės tėvu tarėsi dėl santuokos. Žurnalistą pribloškė imamo Mohamedo Kassamali atsakymas, kad „pagal šariatą (islamo teisę –aut. past.) nėra jokių problemų, jei būsimai žmonai 12-metų.“

Ir nors dvasininkas teigė, kad nieko tokio, jei „pirmieji brendimo ženklai pasimatys jai jau gyvenant vyro namuose“, netrukus patikino, kad gali būti bėdos, jei mergaitė pasiskųs policijai, kad ši santuoka yra priverstinė.

REKLAMA
REKLAMA

Imamas taip pat pridūrė, kad norėtų pamatyti nuotaką ir jaunikį, bei gauti iš jų pažadą, kad pora po vestuvių lytinius santykius atidės vėlesniam laikui, kai nuotaka bus vyresnė.

Kai apie santuokos galimybę pasiteiravo laikraštis, dvasininkas tvirtino, kad gali atlikti santuokos ceremoniją tuo atveju, kai tai niekaip neprieštarauja D. Britanijos įstatymams ir abi pusės tai daro savo valia.

Kitas imamas, Abdulas Haque, teigė, kad ceremoniją gali atlikti iš karto, o vienintelė sąlyga, kad visa tai būtų išlaikyta  paslaptyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visiems galėsite sakyti, kad tai sužadėtuvės, o iš tiesų surengsime vestuves“, – susidomėjusiu tėvu apsimetusiam žurnalistui sakė dvasininkas ir pridūrė, kad pagal islamą vos mergaitei ėmus bręsti tėvas turįs teisę ją ištekinti: „Svarbu, kad ji apie tai niekam neprasitartų, nes jei kalbės mokykloje, bendraus su socialiniais darbuotojais ir viskas paaiškės, bus didelių bėdų“.

D. Britanijos įstatymai leidžia imamams atlikti santuokos ceremonijas tik tuo atveju, kai sutuoktiniai ne jaunesni nei 16 metų, taip pat iki šio amžiaus neleistina turėti lytinių santykių, bet šariato teisė nei lytinių santykių amžiaus nei vedybų amžiaus neriboja.

Tiesa, jei vyras turį lytinių santykių su jaunesne nei 16 metų mergina tai gali būti laikoma išprievartavimu ar išžaginimu net jei mergina ir yra jo žmona. D. Britanijos politikai paskelbė ne vieną įstatymų projektą ir priėmė keletą svarbių teisinių dokumentų kovodami su šariato santuokų plitimu šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų