REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne paslaptis, kad japonai labai originaliai sprendžia savo socialines  problemas. Pavyzdžiui, daug japonių naudojasi metro specialiais „moteriškais“ vagonais, kad išvengtų susidūrimo su galimais žagintojais ar iškrypėliais, kurie mėgsta liesti moterų intymias vietas važiuojant perpildytame vagone.

REKLAMA
REKLAMA

Vyrai reikalauja „vyriškų“ vagonų

Tačiau tai privedė iki to, kad kai kurie japonų vyrai, bijodami būti apkaltinti seksualiniais maniakais, reikalauja „vyriškų“ vagonų.

REKLAMA

Dešimt akcijos dalyvių kreipėsi į kompanijos „Seibu Holdings“ savininkus, kuriems priklauso Tokijo traukinių tinklas, reikalaudami įrengti vagonus, skirtus tik vyrams.

“Kompanijos „Seibu Railway“ traukiniuose buvo ne vienas atvejis, kai vyrai priekabiavo prie moterų, tačiau beveik lygiai taip pat, kaip buvo ir sufalsifikuotų kaltinimų dėl to reikalo“, - sakė kompanijos akcininkų grupės vadovas.

Byla buvo iškelta profesoriui dėl priekabiavimo

Paaiškėjo, kad kantrybės taurė buvo perpildyta, kai teisėsaugos atstovai iškėlė baudžiamąją bylą  vienam japonų profesoriui, kuris buvo kaltinamas dėl priekabiavimo prie merginos. Tada teisėjai nusprendė, kad tokio pobūdžio bylas reikėtų peržiūrėti itin atsargiai ir kruopščiai, nes dažniausai nebūna jokių liudytojų ar įrodymų, išskyrus, pačios nukentėjusiosios tvirtinimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Tokijo metro vadovybė atsisakė įgyvendinti šią idėją. „Mes sulaukėme viso labo pora prašymų dėl tokių vagonų įkūrimo. Tai – nenaudinga ekonomiškai“, — rašoma kompanijos „Seibu Holdings“ direktorių tarybos pareiškime.

Remiantis Tokijo policijos daviniais, vien 2007 metais dėl priekabiavimo prie moterų buvo suimta apie 2000 vyrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų