REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos kariai per dvi puolimo dienas nukovė 26 kurdus sukilėlius. Turkijos kariuomenės operacijoje dalyvauja per 2 tūkst. karių ir naikintuvai F-16, kurie veikia abiejose Turkijos ir Irako sienos pusėse.

REKLAMA
REKLAMA

Operacija prieš separatistus Kurdistano darbininkų partijos sukilėlius prasidėjo trečiadienį vakare Šyrnako provincijoje, kuri ribojasi su Iraku ir Sirija. Ten dažnai vyksta sukilėlių ir Turkijos karių susirėmimai. Turkijos saugumo pajėgos pranešė, kad jau buvo nukauti 26 sukilėliai ir operacija tęsiasi. Taip pat pranešama, kad karo lėktuvai bombardavo vietoves ne tik Turkijoje, bet ir pusiau autonominiame Irako Kurdistano regione. Kad Turkijos sausumos kariai būtų kirtę Irako sieną, nepranešama. Anksčiau Turkija yra ten siuntusi savo karius, be to, pagal dešimtajame praeito amžiaus dešimtmetyje pasirašytą susitarimą Irako Kurdistano regione yra dislokuota apie tūkstantis Turkijos karių.

Šią vasarą žuvo daugiausia žmonių nuo 1984 metų, kai Kurdistano darbininkų partija, norėdama įkurti kurdų valstybę, ėmėsi ginkluotos kovos prieš Turkiją. Dėl to pastaruosius metus Turkija rengia daugiau antskrydžių prieš Kurdistano darbininkų partijos sukilėlius Irake.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų